Nova instal·lació solar fotovoltaica a Sant Esteve Sesrovires

29/05/2023 - 08:49

Entren en funcionament les plaques fotovoltaiques del Complex Esportiu de Sant Esteve Sesrovires.

Els 200 panells solars instal·lades a la coberta del Complex Esportiu Municipal ja estan en funcionament i generant una potència màxima de 90 kW. Ben aviat està previst que es posi en marxa també l’equip d’aerotèrmia, un cop ha finalitzat la seva instal·lació.  

Al febrer van començar els treballs per instal·lar fins a 200 plaques fotovoltaiques en aquest equipament esportiu, dins d’un pla per millorar-ne l’eficiència energètica. Aquest pla inclou la substitució d’enllumenat per led, la instal·lació d’un equip d’aerotèrmia per a escalfar l'aigua calenta sanitària, a més d’altres mesures com aïllaments tèrmics i dosificadors d’aigua als lavabos.

L’estalvi econòmic per l’aplicació d’aquestes mesures es calcula en uns 25.000 euros anuals i una reducció d’emissions d’un centenar de tones. 

L’Ajuntament preveu estendre la instal·lació de panells fotovoltaics a les cobertes de la resta d’edificis municipals per tal d’impulsar comunitats energètiques. En aquest sentit, ja s’estan mantenint de reunions tècniques de treball en un projecte que permeti disposar d’energia per abastir als usuaris que formin part de la comunitat.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Les Piscines Municipals de Manresa reduiran un 35% el consum energètic amb la posada en marxa de 500 plaques fotovoltaiques

Article

El concurs, destinat a persones físiques, compta amb un premi de 600 euros i té com a objectiu donar a conèixer a través de la fotografia els alts estàndards d'integració ambiental que compleixen els projectes fotovoltaics a terra i les bones pràctiques de sostenibilitat del sector.

Notícia

L'Ajuntament de Malgrat de Mar tindrà plaques solars per produir energia per a l'autoconsum de les oficines de la casa consistorial. Aquests dies es porten a terme els treballs d'instal·lació dels panells fotovoltaics que permetran obtenir un 37% d'autoconsum i reduir sis tones d'emissions de CO₂. 

Butlletí