Nova instal·lació solar fotovoltaica a Sant Esteve Sesrovires

29/05/2023 - 08:49

Entren en funcionament les plaques fotovoltaiques del Complex Esportiu de Sant Esteve Sesrovires.

Els 200 panells solars instal·lades a la coberta del Complex Esportiu Municipal ja estan en funcionament i generant una potència màxima de 90 kW. Ben aviat està previst que es posi en marxa també l’equip d’aerotèrmia, un cop ha finalitzat la seva instal·lació.  

Al febrer van començar els treballs per instal·lar fins a 200 plaques fotovoltaiques en aquest equipament esportiu, dins d’un pla per millorar-ne l’eficiència energètica. Aquest pla inclou la substitució d’enllumenat per led, la instal·lació d’un equip d’aerotèrmia per a escalfar l'aigua calenta sanitària, a més d’altres mesures com aïllaments tèrmics i dosificadors d’aigua als lavabos.

L’estalvi econòmic per l’aplicació d’aquestes mesures es calcula en uns 25.000 euros anuals i una reducció d’emissions d’un centenar de tones. 

L’Ajuntament preveu estendre la instal·lació de panells fotovoltaics a les cobertes de la resta d’edificis municipals per tal d’impulsar comunitats energètiques. En aquest sentit, ja s’estan mantenint de reunions tècniques de treball en un projecte que permeti disposar d’energia per abastir als usuaris que formin part de la comunitat.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Notícia

Catalunya ja compta amb 102.107 instal·lacions d’autoproducció i 990,5 MW en servei. L’any 2023 es va tancar amb 42.291 noves instal·lacions que sumen 493,7 MW, la major xifra de la sèrie històrica.

Article

És una de les actuacions que s’està tirant endavant a través de l’encàrrec de gestió que l’Ajuntament de Manresa va fer a l’empresa pública per accelerar la transició energètica als equipaments municipals, i que ja ha permès instal·lar plaques fotovoltaiques a les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella i a la seu social d’Aigües de Manresa, a la Plana de l’Om, entre altres projectes

Butlletí