"Un arbre per Europa" a Sant Boi de Llobregat

24/04/2024 - 12:00

Els arbres plantats al Parc Ambiental de la Torre de la Vila s'inclouen en la campanya "Un arbre per Europa". Ens hem sumat a aquesta iniciativa de l'associació juvenil no partidista Equip Europa,  que compta amb el suport de l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya

Foto: Lluïsa Moret i Emilio Morillas durant la visita al Parc Ambiental de Torre de la Vila


 

L’objectiu principal de la campanya és que tots els municipis d’Espanya plantin almenys un arbre, com a símbol del seu compromís amb la sostenibilitat local i la lluita contra el canvi climàtic. A Sant Boi ens hi hem sumat amb la renaturalització del Parc Ambiental de Torre de la Vila. 

 

Placa identificativa

A la jornada lúdica d'aquest dissabte, 23 de març, al Parc Ambiental de la Torre de la Vila, s'ha pogut veure la placa que deixa constància de l'adhesió de Sant Boi a "Un arbre per Europa". L'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el regidor de Projectes Europeus, Emilio Morillas, l'han visitat en companyia de membres de l'associació juvenil promotora. La campanya s’inspira en un tuit del president del Parlament Europeu (2019-2022), David Sassoli, que instava tots els alcaldes i alcaldesses d’Europa a plantar almenys un arbre als seus municipis per contrarestar la desforestació i la pèrdua de boscos. Fins ara, més de 750 ajuntaments s’han afegit a la iniciativa amb més de 50.000 nous exemplars. Tots, inclosos els de Sant Boi, formen part del recompte de la Comissió Europea que, en el marc del Pacte Verd Europeu, s’ha compromès a plantar 3.000 milions d’arbres en tota la Unió Europa abans de 2030.

Equip Europa és una associació juvenil europeista i no partidista creada l’any 2019 a Madrid amb l’objectiu de promoure la Unió Europea i fomentar la participació política entre la joventut. Actualment, està present arreu de l’estat espanyol, amb una delegació a cada comunitat autònoma, i té més de 4.000 membres. Recentment, ha estat guardonada per l’organització del “Fòrum on the Future of the EU” amb el Premi Carlemany de la Joventut 2024.

 

Un espai públic de natura

El Parc Ambiental de Torre de la Vila, que forma part de l'Anell Verd, està situat just al límit del nucli urbà amb la zona forestal, entre els carrers Riera Fonollar i Joventut. S'hi pot passejar, practicar esport, relaxar-se i estar en contacte amb la natura. Inclou una zona de jocs infantils amb mobiliari inclusiu, una arbreda de pins pinyers renaturalitzada amb alzines i l'equipament d'educació ambiental Masia Torre la Vila.

 


 

Relacionats

Notícia

L’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat han presentat la nova instal·lació de recàrrega ràpida aquest matí al municipi, on s’ha creat un hub de mobilitat de baixes emissions, que inclou també FGC, AMBici i Bus Metropolità. El pla d’expansió de la xarxa d’electrolineres de l’AMB preveu que la xarxa passi de les 10 actuals a 102 a finals del 2024.

Notícia

L'alcalde Manuel Reyes, juntament amb el president de l'Institut Català d'Ornitologia, Jordi Baucells, la plataforma de l'Olla del Rei i les entitats veïnals, han unit forces en signar una carta adreçada a la Generalitat.

Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Butlletí