Pla de mobilitat sostenible per al Museu Marítim de Barcelona

Font: Diputació de Barcelona
24/02/2016 - 09:46

La Diputació de Barcelona ha realitzat el Pla de mobilitat sostenible del Museu Marítim de Barcelona. Es tracta d'un document amb un total de 24 propostes que es poden agrupar en dos grans blocs de cara a millorar la mobilitat dels treballadors com també la dels visitants i de l'entorn

El Pla de mobilitat sostenible del Museu Marítim s'inscriu en el Pla director de mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona pel nombre de visitants que aquest equipament cultural rep, d'acord amb les directrius per a la millora de la qualitat de l'aire a les zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric. Així, l'any 2014, el Museu Marítim de Barcelona va rebre 423.275 visites, amb una mitjana aproximada de 1.200 visitants/dia.

L'objectiu d'aquest Pla és optimitzar la mobilitat, fent èmfasi en la potenciació de l'ús del transport públic, en la renacionalització de l'ús del vehicle privat i dels modes no motoritzats tant entre la plantilla i col·laboradors com entre els visitants.

Entre les propostes de mobilitat laboral i de gestió interna, hi ha la promoció de la bicicleta i una racionalització i major sostenibilitat en l'ús del vehicle privat entre el conjunt de treballadors del centre. A banda d'això, el pla proposa millores de l'organització interna, l'elaboració d'un decàleg amb consells de mobilitat, l'edició d'un fulletó de recomanacions per a proveïdors i ambientalització de la contractació.

De cara als visitants, el Pla proposa una millora en la senyalització per a vianants al recinte, un increment de l'accessibilitat universal, millora per l'aparcament de bicicletes i manteniment de la informació de transport al web del Museu, especialment l'adreçat al visitant estranger, així com l'elaboració d'un full informatiu d'accessibilitat per al visitant.

El treball també proposa garantir una major comoditat i seguretat a les voreres, com també incrementar la seva accessibilitat, una major accessibilitat i manteniment a les parades de transport públic. També es proposa més infraestructura i millor senyalització per a la bicicleta, així com millorar el funcionament de l'aparcament d'autocars i habilitar una reserva d'aparcament per a necessitats especials.

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Sota el lema "Obrim carrers" cada primer cap de setmana de mes, diversos carrers principals de la ciutat es tallaran al trànsit i es transformaran en vies pacificades on el veïnat podrà passejar, jugar i fer vida de comunitat.

Notícia
El servei de Bicing arriba per primera vegada a 11 barris perifèrics

En total s’hi instal·laran 22 estacions. Aquesta ampliació territorial forma part de la segona fase de desplegament del nou Bicing, que també incorpora a la xarxa actual 75 noves estacions en zones amb més demanda. Per tant, el Bicing disposarà de 97 noves estacions per millorar el servei i oferir més cobertura.

Acte
11/03/2020 - 09:00
Pati Manning. c.Montalegre, 7. Barcelona

Butlletí