Premis bicimpuls 2023

13/12/2023 - 11:53

L’AMB, en col·laboració amb Movement, desde 2018 tira endavant els Premis Bicimpuls que són un reconeixement a les entitats metropolitanes que dediquen el seu treball i esforços per la promoció de la bicicleta a la Metròpolis Barcelona. Així, enguany, els premis Bicimpuls arriben a la seva sisena edició. Les candidatures estan obertes obertes fins al 14 de gener.

L’AMB, en col·laboració amb Movement, desde 2018 tira endavant els Premis Bicimpuls que són un reconeixement a les entitats metropolitanes que dediquen el seu treball i esforços per la promoció de la bicicleta a la Metròpolis Barcelona. Així, enguany, els premis Bicimpuls arriben a la seva sisena edició.

Al llarg de 5 anys s’han rebut 88 candidatures diferents, de les quals s’ha premiat 25 iniciatives impulsades per entitats i/o persones físiques que treballen per l’impuls de l’ús de la bicicleta a l’àrea metropolitanan de Barcelona.

Alhora, també, es pretén donar visibilitat a les diverses iniciatives participants i reconèixer la rellevància del seu paper en el procés de transformació de les ciutats cap a un model més humà i sostenible.

En concret, aquesta edició dels Premis Bicimpuls volem premiar projectes ciclistes en 5 categories diferents, són:

  • Foment de la bicicleta per a la mobilitat quotidiana. Iniciatives que promouen la bicicleta com a mitjà de transport urbà quotidià i segur.
  • Ús de la bicicleta com a eina per generar activitat econòmica. Iniciatives d’emprenedoria que fan servir la bicicleta com a eina per generar activitat econòmica i/o llocs de treball.
  • Ús de la bicicleta com a eina d’inclusió social. Iniciatives que fan servir la bicicleta com a eina per afavorir la inclusió social.
  • Ús de la bicicleta com a element d’expressió cultural. Iniciatives que fan servir la bicicleta per impulsar esdeveniments o projectes culturals, és a dir, per fomentar la cultura de la bicicleta.
  • Projecte d’innovació o d’investigació relacionat amb la bicicleta. Projectes que aporten nous coneixements o noves eines tecnològiques per afavorir la mobilitat ciclista a les ciutats.

Es busquen, doncs, iniciatives realitzades per associacions, entitats, empreses, persones autònomes o col·lectius que treballen a la Metròpolis Barcelona, que apostin pel canvi d’hàbits a favor de la mobilitat en bicicleta, i que tinguin en compte l’impacte social i ambiental del seu projecte. Es valorarà positivament la inter cooperació, el treball amb col·lectius en risc d’exclusió social, la integració de la infància i la joventut en l’aprenentatge i la utilització de la bicicleta, l’enfocament amb perspectiva de gènere i l’aplicació de les noves tecnologies. Es premiarà el caràcter original de les activitats, que aquestes puguin perdurar en el temps, i que serveixin d’exemple i puguin ser reproduïbles en altres projectes.

A part del reconeixement a la bona feina feta, cada projecte guanyador obtindrà un premi econòmic de 3.000 euros. Aquest premi, s’haurà de destinar íntegrament a les activitats presentades a la candidatura guanyadora o altres activitats d’impuls a la promoció de la bicicleta. A més a més, es podran concedir mencions honorífiques (sense premi econòmic) a les candidatures que no guanyin, però que el jurat consideri d’un interès especial.

El termini de presentació de les candidatures restarà obert entre el 4 de desembre de 2023 a les 00:00 hores i finalitzarà el 14 de gener de 2024 a les 24:00 hores.

> Bases dels premís

> Formalitzar la candidatura

> Més informació 

 


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Un nou atles mostra el potencial per caminar o anar en bicicleta de Barcelona, València, Palma de Mallorca i Granada

Notícia

Unidireccional, segregat a la calçada, en sentit ascendent i ubicat a la banda del Besòs, el nou carril bici recorre la Via Laietana entre la plaça d’Antoni Maura i la plaça d’Urquinaona, on connecta amb la xarxa ciclista de la ciutat. La via pedalable s’emmarca en la transformació del carrer per prioritzar-hi la mobilitat sostenible, la connexió entre barris i el comerç local.

Article
Resultats de l'estudi

El BACC presenta els resultats de la RADIOGRAFIA CICLISTA DE BARCELONA, un estudi que ha analitzat l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport a la ciutat durant els mesos de setembre i octubre de 2022 i febrer de 2023.

Butlletí