Moure’s és cosa de dones: una mirada europea i feminista a la mobilitat

dijous, 5 octubre, 2023 - 17:30 a 19:00L'Ajuntament de Barcelona col·labora amb aquest acte per parlar sobre mobilitat amb mirada europea i feminista, organitzat per la la Fundació Catalunya Europa, en el marc de la Presidència espanyola del Consell de la Unió Europea.

L’acte tindrà lloc a Ca l’Alier, el proper dijous 5 d’octubre a les 17.30 hores, i hi participarà Laia Bonet, tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures, Mobilitat, Espai Públic i Habitatge.

Amb el títol “Moure’s és cosa de dones. Una mirada europea i feminista de la mobilitat“, el debat girarà entorn la necessitat de promoure un model de mobilitat que faciliti la conciliació i que resolgui la percepció d’inseguretat que afecta la mobilitat de les dones. L’objectiu serà reflexionar i conèixer bones pràctiques europees en l’abordatge de la mobilitat amb perspectiva de gènere.

A més de la tinenta d’alcaldia Laia Bonet, participaran en l'acte: Carme Miralles, doctora en Geografia Humana i professora del Departament de Geografia de la UAB; Marta Serrano, consultora a l’Associació Internacional del Transport Públic (UITP) i fundadora de “Mujeres en Movimiento”; Rosa Thoneick, investigadora associada a la Fundació Heinrich-Böll i experta en transformació digital, i representants d’entitats i d’altres ciutats europees. L’obertura anirà a càrrec de Dolors Camats, directora de la Fundació Catalunya Europa.

Dia: Dijous, 5 d’octubre de 2023.

Horari: 17:30 a 19 h

Lloc: Ca l’Alier (C/ Pere IV, 362, Barcelona)

Inscripcions: En aquest ENLLAÇ

Més informació

 


 

Organitzador: 
Fundació Catalunya Europa
Municipis: 
Categories: 
Mobilitat

Relacionats

Notícia

Unidireccional, segregat a la calçada, en sentit ascendent i ubicat a la banda del Besòs, el nou carril bici recorre la Via Laietana entre la plaça d’Antoni Maura i la plaça d’Urquinaona, on connecta amb la xarxa ciclista de la ciutat. La via pedalable s’emmarca en la transformació del carrer per prioritzar-hi la mobilitat sostenible, la connexió entre barris i el comerç local.

Notícia

L’objectiu de la campanya és que el col·lectiu jove que encara no hagi fet el canvi de sistema de la T-jove a la T-mobilitat faci el traspàs amb antelació a la tornada a les aules del mes de setembre.

Notícia

Estan en marxa dues licitacions que preveuen la incorporació de 32 cotxes d’assistència zero emissions tant per al servei de bus com per al de metro. La flota d’assistència de TMB està formada per més de 200 vehicles que tenen com a objectiu vetllar pel correcte funcionament del servei cada dia al carrer i a la xarxa del suburbà. Actualment, el 20% de la flota auxiliar és elèctrica.

Butlletí