Obert el primer tram de carril bici de la Via Laietana

13/10/2023 - 13:16

Unidireccional, segregat a la calçada, en sentit ascendent i ubicat a la banda del Besòs, el nou carril bici recorre la Via Laietana entre la plaça d’Antoni Maura i la plaça d’Urquinaona, on connecta amb la xarxa ciclista de la ciutat. La via pedalable s’emmarca en la transformació del carrer per prioritzar-hi la mobilitat sostenible, la connexió entre barris i el comerç local.

El carril bici de la via Laietana enllaça amb tres noves vies pedalables de la plaça d’Urquinaona que ja estan obertes: un carril bici unidireccional en sentit Besòs, situat a la banda esquerra de la calçada del costat de mar de la plaça; un carril bici unidireccional en sentit Llobregat, situat a la banda esquerra de la calçada central de la plaça, i un carril bici bidireccional (mar/muntanya) ubicat entre la ronda de Sant Pere i la via Laietana. A més, connecta amb els carrils bici del carrer de Pau Claris, del carrer de Roger de Flor i de la ronda de Sant Pere.


La transformació de la via Laietana

El nou carril bici s’emmarca en la transformació urbanística de la via Laietana per prioritzar-hi la mobilitat sostenible, millorar la connexió entre barris i afavorir el comerç local. L’actuació ja es troba en la segona fase, que inclou el tram des de la plaça d’Antoni Maura fins a la plaça d’Idrissa Diallo.

 


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Protesta i bicicletada amb 400 persones a la Via Augusta de Barcelona.

Article

Cada dia es fan 220.000 desplaçaments en bici o vehicles de mobilitat personal (VMP), un 11% més que en el darrer any i un 23% més que abans de la pandèmia. Aquest increment és paral·lel a les millores i l’ampliació de la xarxa ciclista de la ciutat.

Article

Un nou atles mostra el potencial per caminar o anar en bicicleta de Barcelona, València, Palma de Mallorca i Granada

Butlletí