Neix l'Atles dels ocells nidificants de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona
30/04/2012 - 00:00

L'Institut Català d'Ornitologia i la Universitat de Barcelona, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, han impulsat un projecte participatiu per localitzar totes les espècies d'ocells que crien a Barcelona. L'objectiu d'aquest projecte és doble: per una banda, aconseguir una nova eina per a la gestió i planificació ambiental del municipi pel que fa a un dels seus grups faunístics més rellevants, els ocells; i per l'altra banda, apropar la ciència a la ciutadania, impulsant el gaudi de la naturalesa. Així, a partir de la tramesa d'observacions puntuals o de cartografies més detallades per part de la ciutadania, es crearà l'Atles dels ocells nidificants de Barcelona.

El calendari per a la presa de dades es concentra entre l'1 d'abril i el 30 de juny. S'especifiquen tres tipologies de protocols metodològics: el mostratge de quadrat, el mapeig de territoris i el de dades complementàries. Per trobar més especificacions sobre la metodologia consultar aquestes instruccions del Projecte Atles Barcelona.

Relacionats

Notícia

La doctora Sandra Lavorel és professora d’investigació del Laboratori d’Ecologia Alpina (CNRS) de Grenoble, i està considerada una de les principals ecòlogues d’Europa. El doctor olotí Jordi Bascompte és catedràtic d’Ecologia a la Universitat de Zuric i director del seu Màster en Ciències Ambientals Quantitatives.

Article
Jornada participativa a l’Horta de la Sínia

Jornada participativa a l’Horta de la Sínia

El parc es convertirà en un refugi climàtic amb més zones d’ombra, presència d’aigua i d’altres elements vegetals per reduir les altes temperatures

Article

El procés de participació engegat pels Ajuntaments de Malgrat de Mar i Blanes entre febrer i març conclou la voluntat de la ciutadania, que hi va prendre part, d’augmentar el grau de protecció de la desembocadura del riu Tordera. 311 persones -229 a través de la web de l’Ajuntament de Malgrat i 82, de la de Blanes- van participar en les enquestes per expressar la seva opinió amb relació a l'ordenança per regular els usos i l’accés a la desembocadura, i a la declaració de reserva natural parcial d’aquest espai.

Butlletí