Neix l'Atles dels ocells nidificants de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona
30/04/2012 - 00:00

L'Institut Català d'Ornitologia i la Universitat de Barcelona, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, han impulsat un projecte participatiu per localitzar totes les espècies d'ocells que crien a Barcelona. L'objectiu d'aquest projecte és doble: per una banda, aconseguir una nova eina per a la gestió i planificació ambiental del municipi pel que fa a un dels seus grups faunístics més rellevants, els ocells; i per l'altra banda, apropar la ciència a la ciutadania, impulsant el gaudi de la naturalesa. Així, a partir de la tramesa d'observacions puntuals o de cartografies més detallades per part de la ciutadania, es crearà l'Atles dels ocells nidificants de Barcelona.

El calendari per a la presa de dades es concentra entre l'1 d'abril i el 30 de juny. S'especifiquen tres tipologies de protocols metodològics: el mostratge de quadrat, el mapeig de territoris i el de dades complementàries. Per trobar més especificacions sobre la metodologia consultar aquestes instruccions del Projecte Atles Barcelona.

Relacionats

Article

La normativa regularà aspectes com la recollida selectiva dels residus, la prevenció, l’obtenció i reutilització de recursos i la neteja viària

Article

La participació ciutadana en les polítiques públiques és clau per a una bona governança de Catalunya. Dur a terme unes decisions que han estat socialitzades i enriquides amb les diverses visions dels col·lectius implicats és estratègic per a unes polítiques efectives.

Notícia

L’objectiu és afavorir el debat i contrastar idees sobre el nou reglament mentre aquest s’està elaborant

Butlletí