Neix l'Atles dels ocells nidificants de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona
30/04/2012 - 00:00

L'Institut Català d'Ornitologia i la Universitat de Barcelona, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, han impulsat un projecte participatiu per localitzar totes les espècies d'ocells que crien a Barcelona. L'objectiu d'aquest projecte és doble: per una banda, aconseguir una nova eina per a la gestió i planificació ambiental del municipi pel que fa a un dels seus grups faunístics més rellevants, els ocells; i per l'altra banda, apropar la ciència a la ciutadania, impulsant el gaudi de la naturalesa. Així, a partir de la tramesa d'observacions puntuals o de cartografies més detallades per part de la ciutadania, es crearà l'Atles dels ocells nidificants de Barcelona.

El calendari per a la presa de dades es concentra entre l'1 d'abril i el 30 de juny. S'especifiquen tres tipologies de protocols metodològics: el mostratge de quadrat, el mapeig de territoris i el de dades complementàries. Per trobar més especificacions sobre la metodologia consultar aquestes instruccions del Projecte Atles Barcelona.

Relacionats

Notícia

Arrenca el procés participatiu, obert a tota la ciutadania, per a l’elaboració de l’Agenda Estratègica del Pirineu amb horitzó 2030. L’Agenda, impulsada per la Vicepresidència del Govern, serà el full de ruta per orientar el desenvolupament de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Solsonès, Berguedà i Ripollès, prioritzant la dinamització econòmica, la sostenibilitat i l’arrelament de la ciutadania.

Article

 

Comença l’Assemblea Ciutadana pel Clima, un procés deliberatiu que té com a objectiu conèixer de primera mà les reflexions i necessitats de la ciutadania de Barcelona i elaborar un recull de recomanacions i iniciatives per abordar la crisi climàtica en les polítiques públiques.

Notícia

El ple municipal de l’Ajuntament d’Avià ha aprovat una ordenança per regular l’accés i l’ús públic del medi natural. Es regulen accions com aparcar en camins rurals, abandonar deixalles, fer malbé zones de cultiu o molestar els animals.

Butlletí