Ecologia

Notícia

La doctora Sandra Lavorel és professora d’investigació del Laboratori d’Ecologia Alpina (CNRS) de Grenoble, i està considerada una de les principals ecòlogues d’Europa. El doctor olotí Jordi Bascompte és catedràtic d’Ecologia a la Universitat de Zuric i director del seu Màster en Ciències Ambientals Quantitatives.

Acte
10/03/2018 - 10:00
La Fàbrica del Sol
Article

L'objectiu del Premi és reconèixer una trajectòria científica o un descobriment en el camp de les ciències ecològiques que hagi contribuït al progrés significatiu del coneixement o el pensament científic, o al desenvolupament d'instruments teòrics per a la bona gestió dels recursos naturals, del territori o del mar.

Opinió
La sostenibilitat és una lluita contra els increments d’entropia i la pèrdua de diversitat
Opinió
Wangari Muta Maathai (Nyieri, Kenya,1 d’abril de 1940 – Nairobi, Kenya, 25 de setembre de 2011)
Opinió
Un ctenòfor nord-americà competeix alimentàriament amb els musclos del delta de l’Ebre
Opinió
Som una plaga que hauria de rectificar la seva estratègia si vol sobreviure a la llarga
Entrevista

Martí Boada és el comissari a Catalunya de l'Any Internacional dels Boscos, nomenat per la Generalitat. És professor de Geografia i investigador de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals a la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA), i membre del Comitè Espanyol del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient.

Però Boada és també fill i nét de gent de bosc -el seu pare feia desembosc i el seu avi era carboner, i això li aporta un coneixement directe, més enllà de l'academicista, dels sectors socials vinculats a la gestió forestal i la situació que hi viuen ara mateix.

En aquesta entrevista deixa clar que cal superar els plantejaments conservacionistes i treballar per un pla estratègic forestal que garanteixi la sostenibilitat dels boscos catalans.