Més de 14.000 persones van pedalar aquest cap de setmana contra el canvi climàtic

Els assistents van poder escriure peticions a les autoritats responsables de trobar solucions en les properes trobades de Barcelona i Copenhaguen
Redacció
29/09/2009 - 00:00

Aquest cap de setmana 68 municipis van celebrar la seva pedalada contra el canvi climàtic, en un acte demostratiu per una nova cultura de la mobilitat sostenible i a favor de la bicicleta en què van participar un total de 14.448 ciclistes, segons informen els promotors d'aquesta activitat.

A Santa Coloma, unes 600 persones van participar en la pedalada, que va recórrer alguns dels carrers principals de la ciutat i la llera del Besòs. A Mataró van ser un centenar, i a l'Anoia (entre Igualada, Piera i Vilanova del Camí) unes altres 600. A Vic, la pedalada contra l'escalfament global va reunir més de 300 ciclistes, mentre que a Terrassa l'acció va aplegar prop de 400. Altres municipis participants van ser Mollet (133 ciclistes), Cambrils (124 persones), Sant Cugat (130), Salou (250), Sant Vicenç de Castellet (152 participants), o Santa Perpètua de Mogoda (un centenar).

Peticions a Copenhaguen
Segons els càlculs fets pels organitzadors, els prop de 14.500 ciclistes que van participar a la pedalada van representar un estalvi de 15 tones de CO2. D'altra banda, una de les novetats d'enguany ha estat que els assistents a les pedalades van poder escriure peticions a les autoritats responsables de trobar solucions efectives contra el canvi climàtic, de cara a les dues importants trobades a Copenhaguen (COP15) al desembre, i a Barcelona al novembre.

Vídeos de les pedalades: Sant Cugat | Terrassa   

Relacionats

Notícia

Els ajuntaments de Sant Boi, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Gavà i Viladecans, el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han presentat el Pla de Sostenibilitat Turística del Delta del Llobregat (PSTD). Aquest projecte transformador i sostenible té com a repte principal millorar el capital natural del sistema turístic i la seva adaptació al canvi climàtic.

Entrevista

Sense cap mena de dubte, l’estrès hídric a Catalunya s’incrementarà degut al canvi climàtic, amb aquesta certesa parlem amb Xavier Latorre, president del Comitè Organitzador del IV Congrés de l’aigua a Catalunya celebrat recentment. Amb aquesta conversa, arrel del Dia Internacional de l'Aigua, celebrat aquest 22 de març, volem analitzar la situació i perspectives de futur de l'aigua a Catalunya i tenir claredat respecte als reptes i solucions per tenir un abastiment segur i de qualitat, davant la perspectiva d’un canvi global accelerat que demana noves maneres de gestionar aquest recurs vital per la vida, i davant el que Latorre anomena una inmmediata nova edició de la guerra de l'aigua a nivell mundial. 

Acte
11/11/2021 - 10:00
12/11/2021 - 10:00
Sessió virtual via Zoom

Butlletí