Més de 14.000 persones van pedalar aquest cap de setmana contra el canvi climàtic

Els assistents van poder escriure peticions a les autoritats responsables de trobar solucions en les properes trobades de Barcelona i Copenhaguen
Redacció
29/09/2009 - 00:00

Aquest cap de setmana 68 municipis van celebrar la seva pedalada contra el canvi climàtic, en un acte demostratiu per una nova cultura de la mobilitat sostenible i a favor de la bicicleta en què van participar un total de 14.448 ciclistes, segons informen els promotors d'aquesta activitat.

A Santa Coloma, unes 600 persones van participar en la pedalada, que va recórrer alguns dels carrers principals de la ciutat i la llera del Besòs. A Mataró van ser un centenar, i a l'Anoia (entre Igualada, Piera i Vilanova del Camí) unes altres 600. A Vic, la pedalada contra l'escalfament global va reunir més de 300 ciclistes, mentre que a Terrassa l'acció va aplegar prop de 400. Altres municipis participants van ser Mollet (133 ciclistes), Cambrils (124 persones), Sant Cugat (130), Salou (250), Sant Vicenç de Castellet (152 participants), o Santa Perpètua de Mogoda (un centenar).

Peticions a Copenhaguen
Segons els càlculs fets pels organitzadors, els prop de 14.500 ciclistes que van participar a la pedalada van representar un estalvi de 15 tones de CO2. D'altra banda, una de les novetats d'enguany ha estat que els assistents a les pedalades van poder escriure peticions a les autoritats responsables de trobar solucions efectives contra el canvi climàtic, de cara a les dues importants trobades a Copenhaguen (COP15) al desembre, i a Barcelona al novembre.

Vídeos de les pedalades: Sant Cugat | Terrassa   

Relacionats

Notícia

El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat de manera inicial el passat divendres, 5 de maig el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, així com sotmetre a exposició pública el document i l'estudi ambiental estratègic.

Notícia

El Fons d'Acció ICLEI ha anunciat les sis ciutats europees adjudicatàries de 7 milions d'euros per a projectes que utilitzin diferents fonts de dades per implementar accions climàtiques inclusives.

Article
Publicació

La justícia climàtica des d’una perspectiva interseccional ens marca el camí que les polítiques públiques del canvi climàtic, les dels eixos de desigualtat i les “polítiques verdes” han de seguir per assegurar l’efectivitat de les seves accions. 

Butlletí