Més de 14.000 persones van pedalar aquest cap de setmana contra el canvi climàtic

Els assistents van poder escriure peticions a les autoritats responsables de trobar solucions en les properes trobades de Barcelona i Copenhaguen
Redacció
29/09/2009

Aquest cap de setmana 68 municipis van celebrar la seva pedalada contra el canvi climàtic, en un acte demostratiu per una nova cultura de la mobilitat sostenible i a favor de la bicicleta en què van participar un total de 14.448 ciclistes, segons informen els promotors d'aquesta activitat.

A Santa Coloma, unes 600 persones van participar en la pedalada, que va recórrer alguns dels carrers principals de la ciutat i la llera del Besòs. A Mataró van ser un centenar, i a l'Anoia (entre Igualada, Piera i Vilanova del Camí) unes altres 600. A Vic, la pedalada contra l'escalfament global va reunir més de 300 ciclistes, mentre que a Terrassa l'acció va aplegar prop de 400. Altres municipis participants van ser Mollet (133 ciclistes), Cambrils (124 persones), Sant Cugat (130), Salou (250), Sant Vicenç de Castellet (152 participants), o Santa Perpètua de Mogoda (un centenar).

Peticions a Copenhaguen
Segons els càlculs fets pels organitzadors, els prop de 14.500 ciclistes que van participar a la pedalada van representar un estalvi de 15 tones de CO2. D'altra banda, una de les novetats d'enguany ha estat que els assistents a les pedalades van poder escriure peticions a les autoritats responsables de trobar solucions efectives contra el canvi climàtic, de cara a les dues importants trobades a Copenhaguen (COP15) al desembre, i a Barcelona al novembre.

Vídeos de les pedalades: Sant Cugat | Terrassa   

Relacionats

Article

La fundació municipal de l’Ajuntament de València, València Clima i Energia, en col·laboració amb el centre d’innovació Las Naves convoca per primera vegada el concurs fotogràfic “Objectius pel canvi”, que busca conscienciar i visibilitzar les causes i conseqüències del canvi climàtic a la nostra vida diària. 

Reportatge

Cada cop hi ha més morts a Catalunya per malalties respiratòries, més càncers causats per la contaminació atmosfèrica i, fins i tot, més casos de malformacions congènites. Hi arriben virus tropicals com el dengue, el chikungunya i el Zika. Hi apareixen malalties de noms nous com la MERS, la febre Crimea-Congo o la febre de Lassa. El canvi climàtic i la contaminació estan causant indirectament un nou fenomen sanitari: les malalties climàtiques. Catalunya no n'és cap excepció. El futur és incert.

Butlletí