Mataró acull la primera parada de l’exposició de la Diputació de Barcelona ‘Qüestió de temps’ sobre el canvi climàtic

Font: Diputació de Barcelona i Ajuntament de Mataró

02/03/2020 - 11:49

La mostra s'ha instal·lat a la plaça de Santa Anna i ha constat de tres activitats: un iglú transparent on s'ha pogut fer un escape room fins diumenge 1 de març, un joc de cubs amb informació sobre el canvi climàtic que es podrà visitar a la Biblioteca Pompeu Fabra fins el 14 de març, i una visita guiada el dissabte 29 per diferents llocs de Mataró on l’Ajuntament fa actuacions de mitigació/adaptació a la nova realitat climàtica.​

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, l’alcalde de Mataró, David Bote, i el regidor de Transició Energètica, Sostenibilitat, Espai Públic i Serveis de Ciutat i diputat de Medi Ambient, Xesco Gomar, han inaugurat a la plaça de Santa Anna de Mataró l’exposició itinerant “Qüestió de temps”. La mostra, sobre els efectes del canvi climàtic, està organitzada per la Diputació de Barcelona.

L’exposició, que serà itinerant, vol apropar a la ciutadania els aspectes més rellevants del canvi climàtic i implicar-la, juntament amb les entitats, en les accions de mitigació i adaptació. A la vegada, pretén donar a conèixer el treball que tant la Diputació de Barcelona com els municipis fan en el marc del Pacte dels alcaldes i alcaldesses. La iniciativa consta de diferents activitats:

Iglú escape room

Instal·lat a la plaça de Santa Anna durant tot el cap de setmana, l'iglú transparent de 5 m de diàmetre a l’interior del qual s'han fet sessions d’escape-room, integrades per 5 proves d’habilitat i reflexió, que volen mostrar que la lluita contra el canvi climàtic és una qüestió de tothom. L’activitat dura uns 15 minuts i està dinamitzada per un educador. L’iglú està acompanyat per dos elements o tòtems d’informació, i per una taula on els més petits de la família poden dibuixar.

Joc dels cubs del canvi climàtic

Un segon element de la mostra és una estructura “puzle” de 5 x 5 cubs giratoris amb missatges, frases de personatges i bones pràctiques d’acció climàtica. Aquesta estructura es podrà veure després a la Biblioteca Pompeu Fabra, on es podrà visitar fins al 14 de març.

Els Ecopunts a Mataró i itinerari associat

La mostra donar a conèixer, a través de tòtems informatius, diferents accions que es fan a Mataró per adaptar el municipi al canvi climàtic i mitigar els seus efectes. Com a activitat associada s’ha creat Els Ecopunts de Mataró, un recorregut guiat pels llocs de la ciutat on s’estan duent a terme aquestes actuacions. 


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia
Plaques fotovoltaiques a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra. Foto: Ajuntament de Mataró

Plaques fotovoltaiques a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra. Foto: Ajuntament de Mataró

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Mataró ha aprovat per unanimitat una Declaració institucional conjunta dels grups que integren el consistori per fer front al canvi climàtic des d’una perspectiva municipal, i per tant incloure la situació d’emergència climàtica en totes les planificacions d’actuació.

Acte
08/06/2020
Article
Pel Dia Mundial dels Oceans

Butlletí