Manlleu comença l'entrega de kits prèvia a l'inici del porta a porta

Font: Nacio digital /Ajuntament de Manlleu

13/10/2022 - 11:11

L'Ajuntament de Manlleu ha començat a repartir a la ciutadania els kits que hauran de fer servir a la recollida del porta a porta. Els veïns tenen temps fins al 29 d'octubre per passar pel punt de donació.

A la carta entregada a cada habitatge pel consistori s'hi indica la setmana assignada per fer la recollida. A més, també hi ha la butlleta que cal portar emplenada correctament. 

Manlleu començarà el porta a porta l'1 de novembre a tota la ciutat. Inicialment, aquest nou sistema de recollida de residus s'havia d'implementar de forma progressiva, primer als barris més perifèrics i després a la resta. Al final, però, es farà tot de cop.

A partir d'aquesta data, Manlleu es convertirà en la localitat més gran d'Osona en implementar aquest nou sistema de recollida de residus. El canvi de model està inclòs dins la campanya Sobren Motius, orientada a desenvolupar un Manlleu més sostenible per complir amb els ODS de les Nacions Unides i els objectius de l'Agenda 2030.

Qui més recicli, que pagui menys

Un dels objectius que el consistori pretén aconseguir amb el nou servei de recollida és la implantació d'un sistema de pagament per generació que beneficiarà a totes aquelles persones que actualment ja separen correctament, ja que, qui més recicli, pagarà menys.

El nou servei també preveu una aplicació ciutadana perquè les persones puguin consultar el calendari diari, la seva participació en temps real i rebre avisos i notificacions relacionades amb el servei. En podran fer ús, una vegada recollit el kit, a sobrenmotius.wcity.app

Manlleu disposa de l'Oficina del Porta a Porta, activa des d'abans de l'estiu, ubicada al carrer Torelló, 41. Telèfon 900 500 578 / portaporta@manlleu.cat


Punt de recollida dels kits | Ajuntament de Manlleu

Millorar la recollida sense impropis

Manlleu és una de les ciutats de Catalunya que més recicla. Segons paraules de l'alcalde de Manlleu, Alex Garrido, "actualment l'índex de recollida de les fraccions ordinàries a la ciutat és del 53%". La mitjana catalana és del 30%.

Segons dades de l'Agència Catalana de Residus, el 2021 Manlleu va recollir unes 7.261 tones de residus, un 72,15% de les quals es va recollir de forma selectiva. "Aspirem a més", diu la a regidora de medi ambient i pagesia, Maite Anglada, matisant que arribant al 80% estarien satisfets.

A més, declara que en la recollida de residus de Manlleu hi ha molts "impropis", és a dir, residus que no van al contenidor que toca. Per això, subratlla que el porta a porta és el sistema més idoni, ja que "aporta millor qualitat".

També apunta que amb l'impuls del porta a porta a Manlleu, com també a altres municipis de la comarca, podria fer que Osona tornés a encapçalar el rànquing de Catalunya. En tot cas, "que totes les comarques volguéssim ser els primers seria fantàstic", conclou.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Manlleu assoleix el 83,5% de recollida selectiva en els primers sis mesos del nou model de recollida selectiva de residus porta a porta.

Reportatge

Manlleu assoleix un 82,5% de recollida selectiva en els tres primers mesos de recollida porta a porta

Notícia

Des del divendres 28 d'octubre, durant tot el cap de setmana i fins el dilluns 31 d'octubre s'han anat retirant tots els contenidors de recollida de residus de Manlleu, i l'1 de novembre ha començat el nou servei de recollida selectiva porta a porta.

Butlletí