Manlleu recicla més amb el porta a porta

19/05/2023 - 07:51

Manlleu assoleix el 83,5% de recollida selectiva en els primers sis mesos del nou model de recollida selectiva de residus porta a porta.

L’Ajuntament de Manlleu ha fet pública la valoració tècnica dels resultats coincidint amb el Dia Internacional del Reciclatge.


L’1 de novembre del 2022, i entre les accions de l’estratègia municipal de lluita contra l’emergència climàtica, a Manlleu es va implantar el nou model de recollida de residus porta a porta domèstic, cinc mesos després que s’hagués implantat també la recollida porta a porta comercial.

Des de primeres setmanes ja s’apuntava a un canvi molt positiu pel que fa a la producció i separació de residus, tendència que es consolida amb la valoració tècnica dels resultats obtinguts durant el primer mig any (novembre 2022 – abril 2023), els quals s’han comparat amb el mateix període de l’any anterior (novembre 2021 – abril 2022). Així doncs, la implantació del porta a porta ha permès:

 • Reduir en un 23% la producció de residus municipals, així s’ha passat de 996,09 a 766,95 g/hab·dia.
   
 • Assolir el 83,5% de recollida selectiva, cosa que significa un augment del 10,8% respecte a l’anterior sistema de recollida amb contenidors (72,7%).
   
 • Millorar substancialment la qualitat dels residus recollits (% impropis o residus barrejats), cosa que permet reduir els costos de tractament i augmentar les seves possibilitats de valorització. En el cas de l’orgànica els impropis s’han reduït del 10,60 al 0,60% i pel multiproducte la reducció ha estat del 48,05 al 17,54%.
   
 • Millorar la imatge de la via pública i alliberar espai per a altres usos. L’eliminació dels contenidors ha suposat una important reducció dels mobles i trastos vells abandonats al carrer (els abandonaments s’han reduït en un 55% i, en canvi, les sol·licituds de recollida a domicili han augmentat un 67%) i ha permès alliberar espai per a altres usos (illetes enjardinades, places d’aparcament...).
   
 • Des de l’Ajuntament i l’empresa adjudicatària s’estan duent a terme diverses accions per millorar encara més aquests resultats.

 

Amb motiu del Dia Internacional del Reciclatge l'Ajuntament ha volgut felicitar a tota la població de Manlleu per la seva elevada participació en el nou model, sense la qual no s’obtindrien els excel·lents resultats.

La implantació de la recollida porta a porta compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Abandonar deixalles a la via pública o en espais no habilitats serà sancionat amb 750 euros de multa i, addicionalment, el cost de l'operatiu per identificar la persona infractora

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Article

Vuit, dels 13 pobles que formen la Mancomunitat La Plana, comptaran amb el nou sistema de recollida amb cubells amb xip a finals d’any per poder estar preparats per pagar una “taxa justa”.

Butlletí