Manlleu recicla més amb el porta a porta

19/05/2023 - 07:51

Manlleu assoleix el 83,5% de recollida selectiva en els primers sis mesos del nou model de recollida selectiva de residus porta a porta.

L’Ajuntament de Manlleu ha fet pública la valoració tècnica dels resultats coincidint amb el Dia Internacional del Reciclatge.


L’1 de novembre del 2022, i entre les accions de l’estratègia municipal de lluita contra l’emergència climàtica, a Manlleu es va implantar el nou model de recollida de residus porta a porta domèstic, cinc mesos després que s’hagués implantat també la recollida porta a porta comercial.

Des de primeres setmanes ja s’apuntava a un canvi molt positiu pel que fa a la producció i separació de residus, tendència que es consolida amb la valoració tècnica dels resultats obtinguts durant el primer mig any (novembre 2022 – abril 2023), els quals s’han comparat amb el mateix període de l’any anterior (novembre 2021 – abril 2022). Així doncs, la implantació del porta a porta ha permès:

 • Reduir en un 23% la producció de residus municipals, així s’ha passat de 996,09 a 766,95 g/hab·dia.
   
 • Assolir el 83,5% de recollida selectiva, cosa que significa un augment del 10,8% respecte a l’anterior sistema de recollida amb contenidors (72,7%).
   
 • Millorar substancialment la qualitat dels residus recollits (% impropis o residus barrejats), cosa que permet reduir els costos de tractament i augmentar les seves possibilitats de valorització. En el cas de l’orgànica els impropis s’han reduït del 10,60 al 0,60% i pel multiproducte la reducció ha estat del 48,05 al 17,54%.
   
 • Millorar la imatge de la via pública i alliberar espai per a altres usos. L’eliminació dels contenidors ha suposat una important reducció dels mobles i trastos vells abandonats al carrer (els abandonaments s’han reduït en un 55% i, en canvi, les sol·licituds de recollida a domicili han augmentat un 67%) i ha permès alliberar espai per a altres usos (illetes enjardinades, places d’aparcament...).
   
 • Des de l’Ajuntament i l’empresa adjudicatària s’estan duent a terme diverses accions per millorar encara més aquests resultats.

 

Amb motiu del Dia Internacional del Reciclatge l'Ajuntament ha volgut felicitar a tota la població de Manlleu per la seva elevada participació en el nou model, sense la qual no s’obtindrien els excel·lents resultats.

La implantació de la recollida porta a porta compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Reportatge

Manlleu assoleix un 82,5% de recollida selectiva en els tres primers mesos de recollida porta a porta

Notícia

Des del divendres 28 d'octubre, durant tot el cap de setmana i fins el dilluns 31 d'octubre s'han anat retirant tots els contenidors de recollida de residus de Manlleu, i l'1 de novembre ha començat el nou servei de recollida selectiva porta a porta.

Article

L’Ajuntament de Seva i l'àrea de Medi Ambient de la Mancomunitat La Plana reparteixen 1.700 nous cubells amb xips per afavorir els bons resultats de la recollida de residus porta a porta.

Butlletí