L'estalvi energètic centra la 40a sessió del Fòrum Ambiental a Castellar del Vallès

Aquest municipi està a punt d'aprovar el seu Pla d'Acció per l'Energia Sostenible
Font: Aj. Castellar del Vallès
10/10/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

La sala de Plens de Ca l'Alberola de Castellar del Vallès va ser l'escenari el passat dilluns dia 6 d'octubre de la 40a edició del Fòrum Ambiental. La sessió es va centrar en el Pacte d'Alcaldes/esses, una iniciativa impulsada per la Comissió Europea que estableix el compromís de totes les ciutats adherides d'aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de CO2 mitjançant actuacions diverses d'eficiència energètica i relacionades específicament amb les fonts d'energia renovables.

Tal i com va explicar als assistents el regidor de Medi Ambient, Aleix Canalís, "la signatura del Pacte d'Alcaldes compromet la nostra vila a reduir fins al 2020 un 20% de les emissions de CO2". El coordinador de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Ferran Vallespinós, juntament amb l'equip de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) liderat pel professor Ramon San Martín, van exposar, respectivament, el significat del Pacte d'Alcaldes i el contingut del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible (PAES), un document elaborat per la UPC i finançat per l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.

A continuació, els assistents, dividits en tres grups de treball, van prioritzar les accions contemplades al PAES per assolir els objectius del Pacte d'Alcaldes. Les accions més puntuades pels tres grups van ser el control de les temperatures de consigna de les dependències municipals, el compliment del Pla d'Acció de Residus per arribar el 2012 al 50% de reciclatge a la vila, i la potenciació del coneixement i la formació contínua en aspectes ambientals i de sostenibilitat a l'ajuntament.
A més de les accions proposades al PAES, els assistents al Fòrum Ambiental van proposar-ne d'altres, "que s'inclouran com a annex al Pla". El document es portarà a aprovació del Ple municipal d'octubre.

--

Més informació: Consulteu l'especial sobre el Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible.cat

 

Relacionats

Notícia

Castellar del Vallès s’afegirà a una prova pilot d’una solució anomenada Watersens, desenvolupada per l’empresa vallesana Aonchip, que aconsegueix un 30% en l’estalvi d’aigua utilitzant tecnologies IOT i intel·ligència artificial.

 

Notícia

El Consell Comarcal del Vallès Occidental rebrà 1,5 milions d’euros per a un projecte comarcal de millora de camins fluvials de l’entorn del riu Ripoll i que es desenvoluparà als municipis de Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès, Sabadell, Barberà del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac

Notícia

L’any 2022 es van instal·lar 5.700 plaques solars en habitatges o indústries de Castellar del Vallès, gairebé el doble que l’any anterior

Butlletí