Les famílies amb rendes més baixes quedaran eximides de la ZBE a Barcelona

Font: Betevé

05/10/2022 - 11:11

L'actualització de l'ordenança municipal entrarà en vigor a principis del 2023 i també ampliarà fins a 24 les autoritzacions diàries anuals per als vehicles sense etiqueta ambiental

Els ciutadans més vulnerables amb vehicles sense l’etiqueta ambiental de la DGT podran circular per la zona de baixes emissions (ZBE de Barcelona). L’actualització de l’ordenança de la ZBE afegirà noves mesures per protegir les persones amb rendes més baixes —que rebran autoritzacions anuals — i també ampliarà de 10 a 24 el nombre d’autoritzacions diàries que la resta de la població pot fer servir cada any. Pel regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, “són elements que tenen impacte ambiental petit però que en termes particulars són molt importants”.
Podeu llegir la notícia complerta a la font original

 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Els alcaldes i alcaldesses de l’Arc Metropolità traslladen al Departament d’Acció Climàtica les seves discrepàncies sobre el decret de les Zones de Baixes Emissions

Notícia

La DGT va autoritzar l'ús d'un senyal alternatiu al de les targetes ambientals per a l'accés a una Zona de Baixes Emissions, donant així carta de naturalesa al model de ZBE basat en la reducció de tots els tràfics motoritzats i no només a privilegiar els cotxes elèctrics sobre els de consum fòssil.

Notícia

La remodelació del carrer de la Ciutat Comtal el 2019 ha fet possible una disminució d'aproximadament un 20% de les emissions generades pel trànsit i una baixada d’un 60% del consum de l’enllumenat.

Butlletí