Menys emissions i menys consum elèctric a l'Hospitalet

18/10/2023 - 11:42

La remodelació del carrer de la Ciutat Comtal el 2019 ha fet possible una disminució d'aproximadament un 20% de les emissions generades pel trànsit i una baixada d’un 60% del consum de l’enllumenat.

Les obres van modificar l’ordenació del trànsit de la zona, la via va esdevenir de prioritat invertida, és a dir, d’ús preferent per als vianants. En una superfície d’actuació de 3.125 metres quadrats, es va tornar a pavimentar tota la zona i es van ampliar les voreres seguint criteris d’accessibilitat, i es va crear un gran espai lliure en la confluència amb el carrer de Sant Eugeni, a tocar de la plaça de Sant Jordi.

Amb la reforma urbanística, les vies van guanyar en verd urbà amb la plantació d’arbrat a la vorera est del carrer de la Ciutat Comtal i a la vorera nord del tram del carrer de Sant Eugeni, així com a la zona lliure d’intersecció de les dues vies. A més, es va adequar el drenatge a la nova configuració i, es van renovar els punts de llum amb tecnologia led, el mobiliari urbà i la senyalització viària.

També es va reordenar l’estacionament de vehicles i, amb l’objectiu de mantenir el màxim nombre de places, es va instal·lar al carrer de la Ciutat Comtal una línia d’aparcament en semibateria a la vorera est i una línia en cordó a la vorera oest, a més d’una línia d’aparcament en cordó a la vorera nord del tram perpendicular del carrer de Sant Eugeni.

Aquestes obres van culminar els projectes de reforma urbanística integral dels Blocs Ciutat Comtal, després de les actuacions realitzades els anys anteriors a la plaça de Sant Jordi, el carrer de Sant Eugeni i els espais entre edificis.

El pressupost aproximat de l’actuació va ser de 360.000 euros amb un finançament del 50% de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE) del Ministeri per a la Transició Ecològica d’Espanya. Els fons provenen del Programa d’ajuts a projectes singulars d’entitats locals que afavoreixin el pas a una economia baixa en carboni, en el marc del Programa operatiu de creixement sostenible 2014-2020 dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).
 


 

Relacionats

Entrevista
Martin Lutz és senador ministerial de Berlin.

Amb l’expert en sostenibilitat urbana parlem de les mesures que es van començar a aplicar ja fa més de 15 anys a la capital alemanya, on les zones de baixes emissions tenen molt més recorregut que a Catalunya. 

Article

Santa Coloma de Gramenet millora les zones d’estada i passeig per fer-les més saludables. La inversió més recent a l’entorn del parc fluvial supera els 3.600.000 euros.

Notícia

El programa formarà investigadors per avaluar la relació que mantenen els vehicles electrificats i la percepció humana del soroll.

Butlletí