L'AMB instal·la gratuïtament un aparcament de bicicletes Bicibox a Ripollet

Font: Ajuntament de Ripollet
26/04/2016 - 10:17

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha instal·lat a la plaça Pere Quart de Ripollet un mòdul del servei Bicibox amb aparcament per a catorze bicicletes. Aquesta instal·lació respon a una petició feta des de la Regidoria de Mobilitat i Transport Públic de l'Ajuntament.

La instal·lació s'ha realitzat de forma gratuïta.

El servei Bicibox permet disposar d'un aparcament protegit i segur per a aquelles persones que utilitzen la bicicleta particular en els seus desplaçaments per la ciutat. Així doncs, un dels principals objectius del Bicibox és fomentar l'ús de la bicicleta com a mitjà per a la mobilitat quotidiana, oferint un aparcament segur per a les bicicletes pròpies.

Per utilitzar el Bicibox cal el registre previ dels usuaris i de les seves bicicletes al web bicibox.cat. Aquest registre dóna dret a estacionar gratuïtament una bicicleta, en qualsevol dels aparcaments de la xarxa, per un temps màxim de 48 hores consecutives els dies laborables, i per un temps màxim de 72 hores en el cas d'estacionaments que es realitzin incloent dies del cap de setmana. Aquestes limitacions s'han establert per facilitar la rotació d'usuaris. En cas d'un mal ús de les instal·lacions o d'un ús indegut del servei, s'apliquen tarifes sancionadores.

El regidor de Mobilitat i Transport Públic, Fran Sánchez, valora de manera molt positiva la instal·lació d'aquest nou servei, del qual gaudeixen la gran majoria de municipis de l'AMB perquè "no només fomenta l'ús de la bicicleta per la ciutat, sinó que permet disposar d'un aparcament segur i fiable per tots els veïns i veïnes de Ripollet."


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'actuació es complementarà a curt i mitjà termini amb la connexió amb els districtes i mesures de promoció de l'ús de la bicicleta

Article

«El batre de les ales d'una papallona es pot sentir a l'altre costat del món». Aquest proverbi xinès és l'origen d'una famosa teoria física: l'efecte papallona. Aquesta teoria ve a dir-nos que petits canvis poden generar grans conseqüències a curt i mig termini.  

Notícia
3 de juny, Dia mundial de la Bicicleta

La Red de Ciudades por la Bicicleta ha presentat l'informe La bicicleta i el patinet en temps de pandèmia a les zones urbanes espanyoles a Conama 2020. Els usuaris de la bicicleta van superar els 7,7 milions de persones durant la pandèmia.

Butlletí