L'Ajuntament de Ripollet i el Gremi d'Hostaleria renoven el conveni de recollida d'olis

Font: Ajuntament de Ripollet
27/10/2011 - 00:00
L'Ajuntament de Ripollet I el Gremi d'Hostaleria i Turisme del Vallès Occidental i el Barcelonès, han signat la renovació del conveni de recollida d'olis usats en els bars i restaurants de Ripollet que contempla, entre altres, la seva eliminació mitjançant un gestor de residus autoritzat per la Junta de Residus, així com el foment de pràctiques respectuoses amb el medi ambient per part dels titulars dels establiments hostalers del municipi.

Aquesta col.laboració, iniciada l'any 2005, estableix una xarxa de bars i restaurants amics del medi ambient, i recull una sèrie de pràctiques com la no utilització d'envasos fabricats per a un sol ús com el PVC; servir aigües en ampolles de vidre; fomentar la participació de realitzar recollides selectives de vidre, cartró i matèria orgànica i la confecció d'una enquesta als establiments adherits per valorar el volum de residus que en generen i la divulgació i assessorament en la compra de productes de neteja de línea verda i el foment d'una dieta mediterrània.
L'acord s'ha manifestat amb la signatura de renovació del conveni entre l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, i el president del Gremi Enric Gené.

Relacionats

Notícia

Es tracta d’un sistema mixt, que diferencia, a nivell domiciliari, el nucli de Ripollet del barri de Tiana i Pont Vell i combina el porta a porta de fraccions com els envasos, la resta i el paper i cartró, amb contenidors intel·ligents tancats per a l’orgànica i el tèxtil sanitari. En canvi, tots els residus generats per les activitats econòmiques seran recollits porta a porta al nucli urbà, excepte el vidre, que es mantindrà en contenidors oberts a tot el municipi.

Notícia

L'Ajuntament de Terrassa ha iniciat una campanya informativa per sensibilitzar els establiments d'hostaleria, restauració i cafeteries sobre la importància de fer una correcta selecció dels residus en origen i contribuir, així, a augmentar els índexs de reciclatge en aquests establiments comercials.

Butlletí