L'Ajuntament de Ripollet i el Gremi d'Hostaleria renoven el conveni de recollida d'olis

Font: Ajuntament de Ripollet
27/10/2011
L'Ajuntament de Ripollet I el Gremi d'Hostaleria i Turisme del Vallès Occidental i el Barcelonès, han signat la renovació del conveni de recollida d'olis usats en els bars i restaurants de Ripollet que contempla, entre altres, la seva eliminació mitjançant un gestor de residus autoritzat per la Junta de Residus, així com el foment de pràctiques respectuoses amb el medi ambient per part dels titulars dels establiments hostalers del municipi.

Aquesta col.laboració, iniciada l'any 2005, estableix una xarxa de bars i restaurants amics del medi ambient, i recull una sèrie de pràctiques com la no utilització d'envasos fabricats per a un sol ús com el PVC; servir aigües en ampolles de vidre; fomentar la participació de realitzar recollides selectives de vidre, cartró i matèria orgànica i la confecció d'una enquesta als establiments adherits per valorar el volum de residus que en generen i la divulgació i assessorament en la compra de productes de neteja de línea verda i el foment d'una dieta mediterrània.
L'acord s'ha manifestat amb la signatura de renovació del conveni entre l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, i el president del Gremi Enric Gené.

Relacionats

Article

El programa compta amb tres jornades de treball col·laboratiu i un esmorzar a l'horta social 

Notícia

A principi de novembre es van instal·lar, a diferents punts de Ripollet, cinc contenidors per a la recollida de l'oli domèstic. Per tal de facilitar l'emmagatzematge de l'oli usat en ampolles per al seu posterior reciclatge s'han repartit un total de 1.100 embuts amb tapa i adaptador per a ampolles amb rosca.

Notícia

Durant el període de funcionament del servei, del 10 de maig al 9 de novembre de 2018, es van donar d'alta un total de 583 usuaris i es van realitzar 1.497 préstecs.

Butlletí