Autoconsum compartit a un polígon industrial de Viladecavalls

21/04/2024 - 13:00

Es busca fomentar la transició energètica entre les empreses de la zona industrial.​

L’Ajuntament de Viladecavalls col·labora amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental i amb la confederació empresarial Cecot per desenvolupar una prova pilot dirigida a facilitar la cooperació entre les companyies amb presència al polígon vilacavallenc La Bòbila. L’objectiu és establir xarxes dirigides a compartir necessitats respecte a l’estalvi energètic.

En el marc de la iniciativa, es planteja un estudi personalitzat que permeti conèixer la situació de cada corporació i els seus interessos, amb la finalitat de concretar col·laboracions d’autoconsum energètic compartit entre les empreses de la zona industrial. Amb això, es preveu organitzar un equip tècnic que tindrà una funció d’acompanyament i que, al llarg de tot el procés de la constitució d’autoconsum compartit, oferirà assessorament gratuït i personalitzat.

En aquest sentit, fa uns dies, la gran majoria de les empreses de La Bòbila van assistir a una trobada enfocada a donar a conèixer la proposta, a la qual es va parlar dels beneficis tècnics i energètics de l’autoconsum compartit, les possibilitats de repartiment de la potència o els coeficients de consum. A més, la sessió va comptar amb la intervenció del gestor energètic de l’Ajuntament, Josep Maria Ortiz, i del tècnic de transició energètica del Consell Comarcal, Marc Martínez, encarregats de presentar les xifres actuals del desplegament d’energia fotovoltaica al polígon.

 

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Terrassa va acollir el passat 15 de febrer una jornada amb empresaris per presentar els resultats dels dos estudis, realitzats gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, per impulsar l’autoconsum compartit i les comunitats energètiques en un dels 20 polígons industrials de la ciutat.

Article

S’implementa l’ús d’energies renovables als equipaments municipals i el baix consum en l’enllumenat públic

Notícia

La fotovoltaica signa un manifest públic-privat per impulsar les comunitats energètiques a Espanya.

Butlletí