La Setmana de la Biodiversitat omplirà Catalunya d’activitats per la conservació del territori

Les prop de 300 activitats de la Setmana organitzades arreu del territori per 113 entitats tindran lloc entre els dies 21 i 30 de maig
Redacció
17/05/2010

El Departament de Medi Ambient i Habitatge i la Xarxa de Custòdia del Territori han presentat aquest dilluns 17 de maig els actes de la Setmana de la Biodiversitat, que tindran lloc entre els dies 21 i 30 de maig arreu del territori català.

La Setmana s'emmarca dins de l'Any Internacional de la Biodiversitat promogut per les Nacions Unides, i té per objectiu transmetre a la societat la importància de conservar la biodiversitat, i també donar a conèixer iniciatives que estan duent a terme en aquest sentit entitats dedicades a la conservació de la natura, centres de recerca i documentació, ajuntaments, espais naturals protegits, etc.

La Setmana comptarà amb la col·laboració de 113 entitats repartides entre 37 comarques, que organitzaran prop de 300 activitats com ara tallers per difondre la custòdia del territori, exposicions itinerants, sortides naturalístiques, visites guiades, conferències, jornades tècniques, documentals, etc.

D'entre totes les activitats a organitzar al llarg de la Setmana, caldria destacar els actes inaugurals que tindran lloc els dies 21 i 22 de maig a la Pedrera de la Caixa de Catalunya i el Parc de la Ciutadella, respectivament.

La presentació ha estat a càrrec de Núria Buenaventura, directora general del Medi Natural del Departament de Medi Ambient i Habitatge; Francesc Giró, president de la Xarxa per a la Custòdia del Territori, i Joandomènec Ros, ecòleg i catedràtic d'Ecologia a la Universitat de Barcelona.

 

Més informació de la Setmana de la Biodiversitat a Catalunya aquí

Relacionats

Entrevista

Incrementar la biodiversitat del verd urbà permetria augmentar la presència d’aus passeriformes a les ciutats mediterrànies. Aquesta és la conclusió principal d’ un estudi científic realitzat a la ciutat de Valls per investigadors del grup de recerca en Conservació, Biodiversitat i Canvi Global de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) encapçalats per Jaume Marlès. Aquest estudi pioner aporta algunes claus als gestors i tècnics per afavorir la naturalització de les ciutats.

Butlletí