La Diputació d’Alacant adquireix un vehicle elèctric

Font: Diputació d'Alacant
29/02/2016 - 09:03

L’Agència Provincial de l’Energia serà l’encarregada de fer servir aquest nou cotxe en els desplaçaments laborals que realitzen els seus tècnics, així com en les campanyes de sensibilització que sobre l’ús racional de l’energia porta a terme als municipis de la província

El president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, ha assistit aquest matí a l’acte de recepció d’un vehicle elèctric, cedit per Mòbil Begar, que serà utilitzat per potenciar i mostrar a la ciutadania, així com a organitzacions, empreses i sectors industrials, els avantatges de la mobilitat elèctrica.D’aquesta manera, el Govern Provincial posa de manifest el seu ferm compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient.

Sánchez ha indicat que “aquest cotxe elèctric és un exemple més de les iniciatives que duem a terme a la defensa i respecte pel medi ambient, ja que el seu ús contribuirà a reduir els nivells d’emissions de CO2, evitant la contaminació de l’atmosfera” . A més, segons ha concretat el president, “amb la utilització d’aquest vehicle conscienciarem a la ciutadania i donarem a conèixer aquesta alternativa mòbil per rebaixar la contaminació mediambiental i acústica”.

Així mateix, ha anunciat que el Govern Provincial està treballant en la posada en marxa d’un projecte de compra innovadora i ha explicat que “les administracions públiques hem de donar exemple i afavorir el desenvolupament d’aquelles empreses que aposten per la innovació, el desenvolupament, la investigació i la responsabilitat social corporativa “.

La cessió d’aquest vehicle s’ha fet efectiva mitjançant la signatura d’un conveni entre el president i el gerent de Mòbil Begar, Antonio Amorós. A l’acte ha assistit també el diputat de Medi Ambient, Javier Sendra.

A més, l’Agència es compromet a instal·lar l’estació de càrrega del vehicle a la ciutat d’Alacant, en un lloc de gran visibilitat per als ciutadans.

Cèsar Sánchez ha recordat altres propostes pioneres que executarà la institució provincial, com la de plantar un milió d’arbres a la província durant la pròxima dècada, i ha insistit que “volem, no només que les institucions siguin més eficients, sinó construir, juntament amb associacions i col·lectius mediambientals, ajuntaments i persones, una política provincial que aposti pel desenvolupament sostenible, el respecte i la conservació dels nostres paratges, alhora que combatre el canvi climàtic “.

Finalment, el màxim dirigent provincial ha puntualitzat que “és la nostra obligació ètica i política deixar als nostres fills una província millor i més respectuosa amb el medi ambient”.

Els municipis alacantins són un exemple en matèria d’eficiència energètica ja que, de forma global, han aconseguit un estalvi superior als 20.000 milions d’watts-hora a l’any i eviten l’emissió de prop de 5.000 tones de CO2 cada anualitat. Així mateix, Alacant es troba entre les cinc províncies europees amb major nombre d’ajuntaments adherits al Pacte dels Alcaldes, un total de 130, signat a Brussel·les per combatre el canvi climàtic.

Relacionats

Article

Es tracta d'un format que ja s'està estenent fa temps en diferents ciutats europees, i que suposa una alternativa poc invasiva i molesta per a la resta d'usuaris ja que aprofita una infraestructura ja aixecada, i requereix molt poca obra. A més permet posar en marxa una xarxa que afavoreix a aquells usuaris que no tinguin plaça de garatge. Una cosa que ajuda a popularitzar més els cotxes elèctrics.

Article

Pactes verds en temps de pandèmies s’ha redactat i actualitzat en aquest context complex, inquietant, incert i, per a algunes persones, dramàtic. La seva intenció neix de la certesa que, tot i viure en un moment d’intersecció d’emergències (sanitària, climàtica, ambiental, feminista, etc.) i de restriccions de tot tipus (confinaments totals, parcials, perimetrals, tancaments sectorials, tocs de queda, etc.), cal no ser meres espectadores del futur que ha de venir. Aquesta publicació de l'Observatori del Deute per la Globalització, escrita per Alfons Pérez, és una crítica al GreenNewDeal i vol crear consciència crítica de cara als reptes globals del segle XXI. Es pot aconseguir de manera gratuita a la web de l'ODG.

Notícia

Són sis línies de subvencions del Servei de Medi Ambient, concedides als ajuntaments de la demarcació en el marc de la campanya "Del pla a l'acció (2020-2021)". S'hi inclouen, entre d'altres, actuacions d'estalvi energètic en enllumenat i instal·lacions i equipaments esportius, l'adquisició de vehicles elèctrics i punts de recàrrega i la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques.

Butlletí