La Diputació d’Alacant adquireix un vehicle elèctric

Font: Diputació d'Alacant
29/02/2016 - 09:03

L’Agència Provincial de l’Energia serà l’encarregada de fer servir aquest nou cotxe en els desplaçaments laborals que realitzen els seus tècnics, així com en les campanyes de sensibilització que sobre l’ús racional de l’energia porta a terme als municipis de la província

El president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, ha assistit aquest matí a l’acte de recepció d’un vehicle elèctric, cedit per Mòbil Begar, que serà utilitzat per potenciar i mostrar a la ciutadania, així com a organitzacions, empreses i sectors industrials, els avantatges de la mobilitat elèctrica.D’aquesta manera, el Govern Provincial posa de manifest el seu ferm compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient.

Sánchez ha indicat que “aquest cotxe elèctric és un exemple més de les iniciatives que duem a terme a la defensa i respecte pel medi ambient, ja que el seu ús contribuirà a reduir els nivells d’emissions de CO2, evitant la contaminació de l’atmosfera” . A més, segons ha concretat el president, “amb la utilització d’aquest vehicle conscienciarem a la ciutadania i donarem a conèixer aquesta alternativa mòbil per rebaixar la contaminació mediambiental i acústica”.

Així mateix, ha anunciat que el Govern Provincial està treballant en la posada en marxa d’un projecte de compra innovadora i ha explicat que “les administracions públiques hem de donar exemple i afavorir el desenvolupament d’aquelles empreses que aposten per la innovació, el desenvolupament, la investigació i la responsabilitat social corporativa “.

La cessió d’aquest vehicle s’ha fet efectiva mitjançant la signatura d’un conveni entre el president i el gerent de Mòbil Begar, Antonio Amorós. A l’acte ha assistit també el diputat de Medi Ambient, Javier Sendra.

A més, l’Agència es compromet a instal·lar l’estació de càrrega del vehicle a la ciutat d’Alacant, en un lloc de gran visibilitat per als ciutadans.

Cèsar Sánchez ha recordat altres propostes pioneres que executarà la institució provincial, com la de plantar un milió d’arbres a la província durant la pròxima dècada, i ha insistit que “volem, no només que les institucions siguin més eficients, sinó construir, juntament amb associacions i col·lectius mediambientals, ajuntaments i persones, una política provincial que aposti pel desenvolupament sostenible, el respecte i la conservació dels nostres paratges, alhora que combatre el canvi climàtic “.

Finalment, el màxim dirigent provincial ha puntualitzat que “és la nostra obligació ètica i política deixar als nostres fills una província millor i més respectuosa amb el medi ambient”.

Els municipis alacantins són un exemple en matèria d’eficiència energètica ja que, de forma global, han aconseguit un estalvi superior als 20.000 milions d’watts-hora a l’any i eviten l’emissió de prop de 5.000 tones de CO2 cada anualitat. Així mateix, Alacant es troba entre les cinc províncies europees amb major nombre d’ajuntaments adherits al Pacte dels Alcaldes, un total de 130, signat a Brussel·les per combatre el canvi climàtic.

Relacionats

Entrevista

Joan Herrera, exdirector de l’IDAE i actual director d’acció ambiental i energia de l’Ajuntament del Prat, ens explica en aquesta entrevista com la pandèmia hauria d’accelerar la transició energètica i la reconnexió entre el planeta, la ciutadania i biosfera. Insisteix que hauríem de sortir de la crisi preparant-nos per la propera crisi climàtica i apunta al món local com a protagonista i motor de la nova transició energètica, accelerada pel canvi tecnològic i legislatiu.

Article

La Xarxa va ha aprovat a la 20a Assemblea general, celebrada via telemàtica el 15 de setembre del 2020; la Declaració per una recuperació verda i socialment justa. Aquest compromís per una recuperació verda, justa i perdurable, ha d’incloure l’ambició de la neutralitat climàtica, la transició energètica, l’economia circular, la mobilitat sostenible, un espai públic obert a les persones, la biodiversitat urbana, un sistema alimentari just i l'educació ambiental com a eina essencial de resposta a la crisi. Tots aquests àmbits d’actuació ofereixen solucionsals reptes ambientals i socials i oportunitats d’estímul econòmic.

Notícia

S'aprova el projecte executiu per construir el tram entre la plaça de les Glòries i Verdaguer, amb unes obres que començaran previsiblement durant el primer semestre del 2021 i duraran 21,5 mesos.

Butlletí