Cabrera de Mar instal·la plaques fotovoltaiques a la zona esportiva

14/02/2024 - 13:30

L'Ajuntament de Cabrera de Mar ha fet un pas més cap a la sostenibilitat i la reducció de despesa en matèria d'energia mitjançant la instal·lació de 38 plaques fotovoltaiques al sostre del gimnàs municipal. Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a una subvenció aconseguida de 40.000 € , atorgada per la Diputació de Barcelona

Les plaques instal·lades generaran un estalvi estimat de 25.800 kWh/any, el que es tradueix en una reducció de despeses energètiques equivalent a 10.000 € anuals per a l'Ajuntament de Cabrera de Mar. Aquesta eficiència en la producció d'energia elèctrica contribuirà significativament a la sostenibilitat econòmica i ambiental del municipi.

Aquesta instal·lació forma part d'una primera fase del projecte, amb plans per expandir la infraestructura en una segona etapa. Està previst que s'afegiran 40 plaques addicionals, cobrint així la totalitat del sostre de la piscina municipal. Aquesta ampliació reforçarà encara més la capacitat de generació d'energia renovable del complex Esportiu.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Cabrera de Mar deixa clar que la seva intenció és arribar o aproximar-se el màxim possible a l’autoconsum, considerant-ho una mesura fonamental en la lluita contra el canvi climàtic.

 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Notícia

El Pla Clima Escola Barcelona consisteix en un seguit d’actuacions de climatització per millorar el confort tèrmic de l’alumnat i els professionals dels equipaments educatius i afavorir la descarbonització i l’autoconsum. 

Notícia

La Paeria ha constituït avui el grup tècnic de treball per a impulsar l’Estratègia de l’Energia de Lleida per a complir amb els compromisos de reducció d’emissions per a mitigar el canvi climàtic, que comptarà amb la coordinació de la catedràtica de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, Luisa F. Cabeza.

Butlletí