Instal·laran sonòmetres al carrer de Tuset de Barcelona pels problemes de soroll nocturn

Font i fotografia: Tot Barcelona

14/01/2023 - 10:00

L'Ajuntament es compromet a estudiar la possible aplicació de restriccions en l'horari de tancament de diversos establiments

L’Ajuntament de Barcelona s’ha compromès a instal·lar sonòmetres al carrer de Tuset davant la problemàtica que pateix la zona amb el soroll nocturn. En la comissió de Presidència celebrada aquest dimecres, l’executiu ha votat a favor d’una proposta presentada pel grup municipal d’ERC que demanava la col·locació d’aquests aparells en aquest punt concret del districte de Sarrià-Sant Gervasi per tal d’estudiar si s’han d’aplicar algun tipus de restriccions als establiments d’oci nocturn.

La proposició dels republicans pretén utilitzar aquest mecanisme per determinar si aquest carrer i el seu entorn es pot considerar com una Zona Acústicament Tensionada en Horari Nocturn (ZATHN), una denominació que indicaria que se superen els màxims decibels permesos de nit. Els resultats d’aquests sonòmetres serviran per decidir si s’han d’aplicar restriccions en l’horari de tancament de les botigues de l’alimentació, que podrien haver de clausurar els establiments a les deu de la nit -una hora abans de l’habitual- i que podrien tenir prohibida la venda d’alcohol a les nou de la nit.

“És un problema que es repeteix, com en altres llocs de la ciutat, per l’alta concentració d’oci nocturn i les zero alternatives a aquest model que existeixen a la zona”, ha assegurat el portaveu del grup d’ERC, Jordi Coronas, que ha insistit que aquesta situació es tradueix en una “ocupació massiva de l’espai públic a hores intempestives” que repercuteix en el descans dels veïns. En aquest sentit, la proposta aprovada a la comissió de Presidència de l’Ajuntament també preveu augmentar la presència policial a la zona i els serveis de neteja desplegats.


Restriccions en vigor a Ciutat Vella

Precisament, l’avançament en l’horari de tancament de les terrasses s’ha començat a aplicar el passat mes de desembre en gairebé una vintena de carrers i places del districte de Ciutat Vella de Barcelona. Aquesta restricció horària -que s’aplicarà durant tots els dies de la setmana en les zones considerades acústicament tensionades en horari nocturn- suposa un gran canvi per als prop d’una cinquantena d’establiments afectats dels barris del Gòtic i el Raval, que fins podien ara obrir fins a la mitjanit els dies laborables i fins a la una de la matinada els caps de setmana. Amb la nova normativa, però, els restaurants i els bars de l’entorn del carrers de Joaquim Costa i Escudellers i de les places dels Àngels i George Orwell hauran de recollir les cadires i les taules de les terrasses abans de les onze sense excepcions.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El programa formarà investigadors per avaluar la relació que mantenen els vehicles electrificats i la percepció humana del soroll.

Notícia

L’Acusticat és un punt de trobada de referència a Catalunya, multitemàtic i multisectorial, que convida a la reflexió i a l’oferta de solucions per millorar la qualitat acústica i ambiental. Durant la cloenda de l’edició d’enguany, que ha tingut lloc a Manresa, s’ha anunciat que Barcelona serà la seu de la sisena edició de l’esdeveniment, el 2026.

Notícia

Com a mesura prèvia per recollir dades actualitzades, s’instal·laran 8 nous sonòmetres que se sumen als 30 actius i es convocarà la Taula de Soroll del districte

Butlletí