Un estudi científic internacional, liderat pel Laboratori d’Aplicacions Bioacústiques (LAB) de la UPC, demostra que el soroll derivat de les activitats humanes al mar perjudica els invertebrats marins i els ecosistemes oceànics. El treball, que es publica a la revista ‘Frontiers in Marine Science’, indica que la contaminació acústica al mar pot causar fins i tot la mort en algunes espècies marines.
Des de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ens faciliten un interactiu amb recursos digitals per difondre el missatge d'aquesta diada.
Una exposició que visualitza la contaminació acústica de Barcelona
Estudiants del Màster en Data Design de l'Escola Elisava mostren a l'exposició 'shhh...' el seu projecte del mateix nom, que s'estructura al voltant de dades inèdites sobre el conflicte de la contaminació acústica a Barcelona.
Es tracta d’una acció de l’Aliança per la Convivència per actuar contra establiments i terrasses que ocasionen molèsties al veïnat i incompleixen les condicions d’ús.
Segons l’Institut de Salut Global de Barcelona, el 86% de la població de Mataró està afectada pel soroll, una problemàtica que l’Ajuntament vol revertir.
Aquesta actuació s’emmarca en el projecte EDUSI, finançat al 50% amb fons europeus FEDER i forma part de les accions contingudes en els plans estratègics vigents vinculats a la qualitat de l’aire i el soroll del municipi.