Sound Collect

Inici de les proves pilot de l’Aplicació mòbil per a la detecció de zones tranquil·les urbanes

Font: Science for change

18/04/2024 - 10:58

L'entitat Science For Change coordina el projecte pilot SoundCollect, en el que s’està desenvolupant una eina gratuïta de ciència ciutadana que permet el monitoratge de dades del so a les zones urbanes tranquil·les. 

Sabies que la contaminació acústica és la primera causa de queixes en l’àmbit mediambiental? L'OMS afirma que almenys un 20% de la ciutadania europea s'exposa a nivells sonors considerats alts durant el dia i més del 15% durant la nit.

El projecte pilot “SoundCollect, el so de la comunitat” promourà l'escolta activa de la ciutadania per identificar i caracteritzar àrees tranquil·les, aquells espais urbans d'alt valor acústic i socioambiental.

Si esteu interessats en fer una activitat per testejar l’app i detectar zones tranquil·les de la teva àrea poseu-vos en contacte amb Johana Burbano, johana.burbano@scienceforchange.eu / Òscar Larraga, oscar.larraga@scienceforchange.eu

Amb l’aplicació especialitzada SoundCollect i la participació activa de la ciutadania es recopilarà i es gestionarà la informació necessària per elaborar mapes col·laboratius sonors, que estaran a disposició de la població. El repte és prou ambiciós: afavorir la planificació urbana integrada seguint un model basat en la participació i l’escolta activa de la ciutadania.

Aquest projecte està coordinat per Science For Change, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, ICR, Qualud i l’experta en àrees tranquil·les i ciència ciutadana Dra. Antonella Radicchi. S’emmarca dins del Programa de Compra Pública d’Innovació de la RIS3CAT de la Generalitat de Catalunya cofinançat per la convocatòria del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de Catalunya 2021-2027.

L’app SoundCollect estarà disponible molt aviat a les plataformes Google Play Store y App Store. Segueix les xarxes socials del projecte @sound_collect per no perdre’t res. El primer pas cap al canvi està al teu abast!

 

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Acusticat és un punt de trobada de referència a Catalunya, multitemàtic i multisectorial, que convida a la reflexió i a l’oferta de solucions per millorar la qualitat acústica i ambiental. Durant la cloenda de l’edició d’enguany, que ha tingut lloc a Manresa, s’ha anunciat que Barcelona serà la seu de la sisena edició de l’esdeveniment, el 2026.

Notícia

La cinquena edició del Congrés d’Acústica de Catalunya ha lliurat el premi ACUSTICAT a la trajectòria professional al doctor Josep Martí Roca, catedràtic de La Salle-URL.

Article

Del 22 al 28 d'abril d'aquest 2024 se celebra a Catalunya la Setmana Sense Soroll que promou mesures i iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica, com ara la difusió, sensibilització i l’educació ambiental, amb l’objectiu de donar visibilitat a les eines de gestió i control, així com impulsar la col·laboració entre administracions amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria.

Butlletí