Es consolida el servei de lloguer gratuït de bicis R-Bici de Ripollet

18/11/2016 - 14:20

El servei R-Bici arriba al final de la temporada i es consolida com una alternativa de mitjà públic de mobilitat sostenible. El punt de lloguer gratuït de bicicletes, promogut per l'Ajuntament de Ripollet, ha estat obert de juliol a octubre.

En aquests quatre mesos ha realitzat 1.181 préstecs. Un total de 434 persones s'han donat d'alta al servei. Així poden gaudir gratuïtament d'un lloguer de bicicletes, de fins a 13 hores. Prop de 150 usuaris han estat menors de 14 anys (amb l'autorització del seu tutor), però cal destacar també la gran acollida entre els 18 i els 50 anys.

El regidor de Transport i Mobilitat, Fran Sánchez, valora molt positivament el servei, ja que "els veïns i veïnes demandaven aquest servei després d'haver estat un any inoperatiu". "La tornada ha sigut amb molta força i s'ha batut el rècord del servei, amb més de 1.000 préstecs, sent un referent a Ripollet i a tota la comarca", indica el regidor.

Enquesta entre els usuaris

A més de les dades objectives, s'ha dut a terme una enquesta entre els usuaris per fer una valoració global del servei. Entre les dades més rellevants destaca que el boca-orella ha estat la principal via de coneixement del R-Bici. El fet de veure el box per Ripollet ha estat una altra forma de conèixer el servei. Els veïns de Cerdanyola, Badia i Montcada també han estat usuaris del R-Bici.

Segons l'enquesta, el grau de satisfacció amb el personal del servei i les condicions de la bicicleta és alt. Entre els aspectes a millorar els usuaris han anomenat els dies d'obertura i el calendari del servei. Moltes persones suggereixen que l'R-Bici funcionés tots els dies de la setmana i durant tot l'any. Hi ha altres aspectes a millorar segons els enquestats, com ara ampliar la dotació de bicicletes per a infants, poder disposar de lloguer de cadenats, cascs, cadiretes per bebès, etc. El personal de l'R-Bici ha recollit totes les demandes i suggeriments. A més, també ha assessorat veïns que s'acostaven per saber aspectes del manteniment de la seva pròpia bicicleta.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'actuació es complementarà a curt i mitjà termini amb la connexió amb els districtes i mesures de promoció de l'ús de la bicicleta

Article

«El batre de les ales d'una papallona es pot sentir a l'altre costat del món». Aquest proverbi xinès és l'origen d'una famosa teoria física: l'efecte papallona. Aquesta teoria ve a dir-nos que petits canvis poden generar grans conseqüències a curt i mig termini.  

Notícia
3 de juny, Dia mundial de la Bicicleta

La Red de Ciudades por la Bicicleta ha presentat l'informe La bicicleta i el patinet en temps de pandèmia a les zones urbanes espanyoles a Conama 2020. Els usuaris de la bicicleta van superar els 7,7 milions de persones durant la pandèmia.

Butlletí