Entitats i escoles de l'Eixample, Sant Martí i Ciutat Vella participen en la plantació d'escocells

17/06/2018 - 09:53

Els alumnes de diversos centres educatius i les entitats col·laboren en la plantació d'escocells a la ciutat per aconseguir una Barcelona més verda i sostenible.

A partir de l’eradicació de l’herbicida glifosat, que fa més d’un any que s’ha deixat d’utilitzar a la ciutat, neix un nou projecte de sembra d’escocells liderat per l’Institut Municipal de Parcs i Jardins.  L’objectiu és naturalitzar els espasi verds, incrementar la flora autòctona i fomentar la biodiversitat dels forats dels arbres per crear hàbitats naturals que ens ajudin a combatre biològicament les plagues i malures que els afecten .

Atenent les demandes d’algunes entitats veïnals, s’ha posat en marxa una prova pilot de col·laboració voluntària d’entitats i escolars en el projecte de sembra i plantació d’escocells. Es planten flors en diversos carrers que no només aporten més verd i salut a la ciutadania, sinó que, a més, aporten color, sobretot a la primavera, moment en què floreixen. 

Les entitats i escoles que han participat d’aquest projecte han treballat colze a colze amb els professionals de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, qui els ha explicat els beneficis de comptar amb més verd a la ciutat i els ha donat les millors tècniques per fer la plantació. Aquestes entitats no només participen de la plantació, sinó que contribueixen també al seu manteniment i creixement.

Durant les darreres setmanes s’han plantat els escocells dels carrers Consell de Cent, entre Viladomat i Comte Borrell, amb l’ajuda de l’Associació Jardins d’Emma i els comerciants de la zona, dins del conjunt d’activitats del projecte Fem barri!.

Els escocells del carrer Girona, entre Diputació i Consell de Cent, s’han plantat amb la participació de l’Aula Ambiental Sagrada Família, Coreixample Associació de Comerciants i Professionals Dreta de l’Eixample, la Biblioteca Sofia Barat, l’Escola Sagrat Cor – Diputació, l’AV Dreta de l’Eixample i el Casal Jove de la Dreta de l’Eixample.

L’Espai Ambiental SCCL ha liderat les plantacions dels carrers Aldana i Viladomat, el Passatge Pere Calders, una petita part de la Ronda de Sant Pau i el carrer Viladomat amb Marquès del Campo Sagrado. En aquesta plantació hi han participat l’Aula Ambiental Sagrada Família, Fem Sant Antoni, l’Escola Sagrat Cor-Aldana, l’Escola Ferran Sunyer, l’Escola Pia de sant Antoni i el Casal Infantil Centre Cívic Cotxeres Borrell.

Finalment, a la plaça Carme Monturiol s’han plantat els escocells dels arbres amb l’ajuda de la Federació d’Entitats del Clot-Camp de l’Arpa i el casal de Barri d’Antoni Miró Peris.

Segons siguin els resultats d’aquesta prova pilot, l’Ajuntament estudiarà estendre aquesta experiència a la ciutadania en general per tal que, seguint un protocol determinat,  el veïnat pugui sembrar o plantar als escocells del davant de casa seva. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
L'Ajuntament de Barcelona ha estat un dels guardonats

Nou ajuntaments i dues diputacions del conjunt d'Espanya han estat reconegut per les seves actuacions per impulsar la biodiversitat en els IV Premi de Bones Pràctiques que concedeix la Xarxa d'Entitats Locals +Biodiversitat, Xarxa BIO 

Article

L'Enverdim és un nou servei de l'Ajuntament de Barcelona per a la promoció del verd en l’àmbit privat a través de formacions, assessoraments i dotació de recursos, entre d’altres, en el marc del Pla Natura 2023, un instrument estratègic i participat, que té la visió d’una ciutat amb un verd connectat en la trama urbana i amb la xarxa verda metropolitana, per maximitzar els serveis socials i ambientals, sobretot els de salut i adaptació al canvi climàtic. 

Article

L'Ajuntament de Barcelona va iniciar fa quatre anys un programa de reintroducció d'aquesta espècies protegida a la muntanya, on es calcula que ja hi ha uns 200 exemplars

Butlletí