Els municipis de l’Alta Anoia organitzen una jornada per avançar contra el canvi climàtic

Anoiadiari.cat

23/02/2011
El Consorci per a la Promoció Turística de l'Alta Anoia, conscient de la necessitat i la importància d'actuar en la lluita contra el canvi climàtic, presenta conjuntament amb l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona el inici d'un treball per avaluar el potencial d'implantació real de mesures d'eficiència energètica en les instal·lacions municipals i de promoció de les energies renovables.
El treball s'emmarca dins del projecte ERDIBA i el programa ELENA (European Local Energy Assistance), programa finançat per el Banc Europeu d'Inversions que permet ala Diputació de Barcelona dotar-se de l’assistència tècnica necessària que faciliti i impulsi la realització d’inversions en energies renovables i eficiència energètica en els municipis de la província.

La jornada tindrà lloc dijous 24 de febrer a les 17h, a Prats de Rei, a la seu del Consorci de Promoció Turística de l’Alta Anoia, i hi assistiran el president delegat de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, els representats del Consorci i tots els alcaldes dels dotze municipis que formen l’Alta Anoia.

Durant aquesta jornada, que començarà a les 17h amb els parlaments del president del Consorci, Pere Massana, i del diputat de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació, Joan Antoni Baron, es presentaran els projectes ERDIBA i ELENA, en què s’explicarà com implantar energies renovables i eficiència energètica en el context actual de crisi econòmica.

Posteriorment, hi haurà també la presentació de l’inici de l’estudi del potencial d’implantació d’energies renovables i eficiència energètica als 12 municipis de l’Alta Anoia, elaborat per l’empresa Ecoestudis SIMA. Finalment, hi haurà un torn obert de preguntes, i a les 18h, l’acte de cloenda.

Relacionats

Entrevista

 

Yunus Arikan és cap de polítiques globals d’ICLEI-local governments for sustainability. Aquesta entitat, amb més de 1.500 membres ha estat veu dels governs locals i regionals a la COP25. Arikan, ens recorda a l'entrevista que vivim a un món urbà i que no s'aconseguirà res sense adonar-se'n de la potència dels actors urbans, i destaca que per fi estem entenent que el finançament per l'acció climàtica ha d'arribar a les ciutats.  Ha volgut també enviar un missatge clar des del món local, l'esperança que els nous plans nacionals de mitigació siguin més ambiciosos i tinguin en compte als governs locals.

Notícia
Laura Zúñiga Càceres assisteix a la Cimera Social del Clima

Berta Càceres va ser assassinada al 2016 pel seu compromís  amb la defensa del territori de la comunitat lenca, a Hondures.  I s’ha convertit en un símbol dels més de 1.500 activistes ambientals que han sigut assassinats en els últims 15 anys.  La seva filla, Laura Zúñiga Càceres, va assistir a la Cimera Social pel Clima, el passat 11 de diciembre 2019 per explicar quina és la realitat del que està passant a Hondures i l’assassinat de la seva mare com un femicidi polític i territorial.

Butlletí