Els municipis de l’Alta Anoia organitzen una jornada per avançar contra el canvi climàtic

Anoiadiari.cat

23/02/2011
El Consorci per a la Promoció Turística de l'Alta Anoia, conscient de la necessitat i la importància d'actuar en la lluita contra el canvi climàtic, presenta conjuntament amb l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona el inici d'un treball per avaluar el potencial d'implantació real de mesures d'eficiència energètica en les instal·lacions municipals i de promoció de les energies renovables.
El treball s'emmarca dins del projecte ERDIBA i el programa ELENA (European Local Energy Assistance), programa finançat per el Banc Europeu d'Inversions que permet ala Diputació de Barcelona dotar-se de l’assistència tècnica necessària que faciliti i impulsi la realització d’inversions en energies renovables i eficiència energètica en els municipis de la província.

La jornada tindrà lloc dijous 24 de febrer a les 17h, a Prats de Rei, a la seu del Consorci de Promoció Turística de l’Alta Anoia, i hi assistiran el president delegat de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, els representats del Consorci i tots els alcaldes dels dotze municipis que formen l’Alta Anoia.

Durant aquesta jornada, que començarà a les 17h amb els parlaments del president del Consorci, Pere Massana, i del diputat de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació, Joan Antoni Baron, es presentaran els projectes ERDIBA i ELENA, en què s’explicarà com implantar energies renovables i eficiència energètica en el context actual de crisi econòmica.

Posteriorment, hi haurà també la presentació de l’inici de l’estudi del potencial d’implantació d’energies renovables i eficiència energètica als 12 municipis de l’Alta Anoia, elaborat per l’empresa Ecoestudis SIMA. Finalment, hi haurà un torn obert de preguntes, i a les 18h, l’acte de cloenda.

Relacionats

Article

La fundació municipal de l’Ajuntament de València, València Clima i Energia, en col·laboració amb el centre d’innovació Las Naves convoca per primera vegada el concurs fotogràfic “Objectius pel canvi”, que busca conscienciar i visibilitzar les causes i conseqüències del canvi climàtic a la nostra vida diària. 

Reportatge

Cada cop hi ha més morts a Catalunya per malalties respiratòries, més càncers causats per la contaminació atmosfèrica i, fins i tot, més casos de malformacions congènites. Hi arriben virus tropicals com el dengue, el chikungunya i el Zika. Hi apareixen malalties de noms nous com la MERS, la febre Crimea-Congo o la febre de Lassa. El canvi climàtic i la contaminació estan causant indirectament un nou fenomen sanitari: les malalties climàtiques. Catalunya no n'és cap excepció. El futur és incert.

Butlletí