Ciutat Vella elaborarà un nou pla contra el soroll al districte

19/12/2023 - 09:00

Com a mesura prèvia per recollir dades actualitzades, s’instal·laran 8 nous sonòmetres que se sumen als 30 actius i es convocarà la Taula de Soroll del districte

El Districte de Ciutat Vella ha començat a elaborar un pla contra el soroll que recollirà mesures concretes per reduir els nivells acústics, en el marc del treball per a un nou Pla contra la contaminació acústica a la ciutat amb horitzó 2024-2027. Les mesures i actuacions del nou pla comprendran tot el territori del districte, i en especial les zones de concentració d’establiments d’oci nocturn, terrasses i/o restauració.

Per elaborar-ho, es començarà amb la instal·lació de 8 nous sonòmetres, que se sumen als 30 actius al districte i que serviran per recollir mesures i dades actualitzades de manera permanent i amb mesurament en continu, i es convocarà la Taula de Soroll de districte.

Aquesta és una de les línies de treball prioritàries contemplades al Pla d’Actuació del Districte, el PAD, per al 2023-2027, que es troba en elaboració i pendent de ser publicat i que marca com a objectiu de mandat elaborar, aprovar i executar un pla específic d’actuació per tal de reduir els nivells de soroll al districte i a les zones amb major tensió acústica.

Les mesures i actuacions del nou pla que s’ha començat a elaborar es plasmaran en una nova regulació que substituirà els decrets de restricció horària decretats al novembre de 2022 per a les zones dels entorns de pl. George Orwell i el c. Joaquín Costa, que limitaven els horaris per a la instal·lació de terrasses i l’horari de tancament de restaurants i bars musicals, i d’establiments comercials de venda d’aliments.

El Govern municipal de Ciutat Vella ha deixat sense efecte els decrets de restricció horària de terrasses, restaurants, bars musicals i establiments d’alimentació signats al novembre de 2022, per defectes que impedeixen la seva aplicació legal com haver superat el termini màxim de tramitació o acumular defectes de notificació que invaliden la seva vigència.

Els sis decrets que es deixen sense efecte, són:

  • Decret de restricció horària de la instal·lació de terrasses; decret de restricció horària de les activitats d’establiments de venda d’aliments, i decret de restricció horària de restaurants i bars musicals que s’ubiquen a carrer n’Arai, carrer Escudellers i plaça George Orwell del Districte de Ciutat Vella.
  • Decret de restricció horària de la instal·lació de terrasses; decret de restricció horària de les activitats d’establiments de venda d’aliments, i decret de restricció horària de restaurants i bars musicals que s’ubiquen als carrers i places: carrer de Joaquin Costa entre el carrer Torres i Amat i el carrer del Carme; carrer del Tigre; carrer de la Paloma; carrer de Sant Vicenç entre el carrer del Tigre i el carrer de Ferlandina; carrer de Ferlandina entre el carrer de Joaquín Costa i la plaça dels Àngels; plaça dels Àngels i plaça d’Emili Vendrell, del Districte de Ciutat Vella.

Amb aquesta actuació s’esmena una situació que havia portat el districte municipal a afrontar un procediment judicial contenciós-administratiu contra titulars d’activitats que havien denunciat l’actuació de l’Ajuntament i la manca d’observació del procediment en l’aprovació dels decrets.

És en el marc d’aquest procediment judicial contenciós-administratiu, amb la revisió i anàlisi en profunditat de la tramitació dels decrets, que s’han detectat els defectes de tramitació que obliguen a invalidar aquesta normativa municipal.

La revocació dels decrets de restricció horària es notifica als interessats i es publica a partir d’aquesta setmana al BOPB i la Gaseta municipal.

 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Acusticat és un punt de trobada de referència a Catalunya, multitemàtic i multisectorial, que convida a la reflexió i a l’oferta de solucions per millorar la qualitat acústica i ambiental. Durant la cloenda de l’edició d’enguany, que ha tingut lloc a Manresa, s’ha anunciat que Barcelona serà la seu de la sisena edició de l’esdeveniment, el 2026.

Article
Article

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha publicat una nova eina web per seguir l’evolució de la qualitat de l’aire a Barcelona.

Butlletí