Baron: "Cal dotar als municipis de les eines necessàries per combatre el canvi climàtic"

El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona participa al '3er Encuentro Local de Pueblos y Ciudades por la Sostenibilidad'
Redacció
01/12/2009

El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i president de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Joan Antoni Baron, ha assegurat que "cal dotar als municipis de les eines necessàries per combatre el canvi climàtic" durant la seva intervenció al '3er Encuentro Local de Pueblos y Ciudades por la Sostenibilidad' que se celebra a Sevilla.

Segons Baron, "la ciutat és on vivim, on treballem... i per tant, és des del món local que hem de dur a terme les accions que ens afecten". Per això, el diputat de Medi Ambient ha reivindicat la necessitat de que els municipis es puguin dotar de més eines per lluitar contra les emissions de CO2 a l'atmosfera. "Moltes decisions es prenen a alts nivells, però després s'han d'aplicar a nivell local. Per tant, cal donar als municipis les eines necessàries per tal de poder-les realitzar", ha afirmat Joan Antoni Baron, qui ha recordat la feina que la Diputació de Barcelona està portant a terme a través del Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia i el suport a més d'un centenar d'ajuntaments de la província per impulsar un mateix projecte de lluita contra el canvi climàtic.

El 3er Encuentro Local de Pueblos y Ciudades por la Sostenibilidad, organitzat per la Fundación CONAMA, té com a objectiu consolidar un fòrum municipal de sostenibilitat com a referència a Espanya a partir d'una iniciativa de la societat civil. El fòrum està obert no només a municipis sinó també a altres administracions, empreses, universitats i tercer sector. Aquest Fòrum es convoca anualment, durant els anys parells en el marc de CONAMA (Congreso Nacional de Medio Ambiente), i durant els anys senars (com és aquest 2009) de manera independent.

Relacionats

Notícia

Dotze municipis i 2 coordinadors han estat seleccionats d’entre 60 sol·licituds per participar en el programa d’agermanament del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia. Sant Boi haurà de compartir experiències amb Braga (Portugal).

Notícia

El Pla del Canvi Climàtic a Lleida proposa, entre altres mesures, la contractació d’electricitat a comercialitzadores d’energia verda, la promoció de l’autoconsum fotovoltaic, el foment de la mobilitat sostenible, el consum de productes de proximitat, l’augment de zones verdes o la implementació de la recollida de residus porta a porta per millorar la recollida selectiva de residus.

Notícia

Proporcionar assistència tècnica i estratègica als municipis o donar suport a la posada en comú d'experiències i coneixements han estat dues de les nombroses propostes que s'han discutit a la reunió de seguiment del Conveni del Pacte de Batles i Batlesses pel Clima i l'Energia, celebrada al Departament de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca.

Butlletí