Baron: "Cal dotar als municipis de les eines necessàries per combatre el canvi climàtic"

El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona participa al '3er Encuentro Local de Pueblos y Ciudades por la Sostenibilidad'
Redacció
01/12/2009

El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i president de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Joan Antoni Baron, ha assegurat que "cal dotar als municipis de les eines necessàries per combatre el canvi climàtic" durant la seva intervenció al '3er Encuentro Local de Pueblos y Ciudades por la Sostenibilidad' que se celebra a Sevilla.

Segons Baron, "la ciutat és on vivim, on treballem... i per tant, és des del món local que hem de dur a terme les accions que ens afecten". Per això, el diputat de Medi Ambient ha reivindicat la necessitat de que els municipis es puguin dotar de més eines per lluitar contra les emissions de CO2 a l'atmosfera. "Moltes decisions es prenen a alts nivells, però després s'han d'aplicar a nivell local. Per tant, cal donar als municipis les eines necessàries per tal de poder-les realitzar", ha afirmat Joan Antoni Baron, qui ha recordat la feina que la Diputació de Barcelona està portant a terme a través del Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia i el suport a més d'un centenar d'ajuntaments de la província per impulsar un mateix projecte de lluita contra el canvi climàtic.

El 3er Encuentro Local de Pueblos y Ciudades por la Sostenibilidad, organitzat per la Fundación CONAMA, té com a objectiu consolidar un fòrum municipal de sostenibilitat com a referència a Espanya a partir d'una iniciativa de la societat civil. El fòrum està obert no només a municipis sinó també a altres administracions, empreses, universitats i tercer sector. Aquest Fòrum es convoca anualment, durant els anys parells en el marc de CONAMA (Congreso Nacional de Medio Ambiente), i durant els anys senars (com és aquest 2009) de manera independent.

Relacionats

Entrevista

 

Yunus Arikan és cap de polítiques globals d’ICLEI-local governments for sustainability. Aquesta entitat, amb més de 1.500 membres ha estat veu dels governs locals i regionals a la COP25. Arikan, ens recorda a l'entrevista que vivim a un món urbà i que no s'aconseguirà res sense adonar-se'n de la potència dels actors urbans, i destaca que per fi estem entenent que el finançament per l'acció climàtica ha d'arribar a les ciutats.  Ha volgut també enviar un missatge clar des del món local, l'esperança que els nous plans nacionals de mitigació siguin més ambiciosos i tinguin en compte als governs locals.

Notícia
Laura Zúñiga Càceres assisteix a la Cimera Social del Clima

Berta Càceres va ser assassinada al 2016 pel seu compromís  amb la defensa del territori de la comunitat lenca, a Hondures.  I s’ha convertit en un símbol dels més de 1.500 activistes ambientals que han sigut assassinats en els últims 15 anys.  La seva filla, Laura Zúñiga Càceres, va assistir a la Cimera Social pel Clima, el passat 11 de diciembre 2019 per explicar quina és la realitat del que està passant a Hondures i l’assassinat de la seva mare com un femicidi polític i territorial.

Notícia

El proper 9 de desembre, els municipis de les comarques de Barcelona estaran presents a la COP 25, la cimera  de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic. El diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, hi presentarà les polítiques de lluita municipal contra el canvi climàtic que s’estan portant a terme des del món local i que tenen la seva concreció al Pacte dels Alcaldes i les Alcaldesses pel Clima i l’Energia.

Butlletí