Anar amb bicicleta per la via del tren

El Bages inaugura el primer ecorail de l'estat espanyol
Font: DiBa
08/10/2009

Aquest diumenge 11 d'octubre s'inaugurarà l'Ecorail del Cardener, és a dir, una ruta turística que posa en circulació uns originals vehicles sobre la via del tren per conèixer la zona. A partir del 18 d'octubre, l'activitat, la primera d'aquestes característiques a tot l'estat espanyol, s'obrirà al públic tot els diumenges i festius de l'any.   

La ruta té el seu punt d'inici a Callús i recorre una distància de 8 kilòmetres per sobre de la via del tren, passant per diferents punts d'interès del Pla de Bages: Sant Martí de Torroella, Mas Torres Bages, La Sèquia, Mas de Sant Iscle i el Parc de l'Agulla (Manresa).

El trajecte es pot fer amb dos tipus del vehicles diferents: el ciclorail o el trenpat. El ciclorail està format per dues bicicletes subjectes a una plataforma que les uneix i permet circular per sobre la via del tren amb l'impuls dels pedals. El trenpat és un trenet amb capacitat per a set persones i possibilita fer el recorregut a tot tipus de públic.

L'Ecorail del Cardener és el primer ecorail que es posa en marxa a tot l'estat espanyol i a partir del 18 d'octubre l'activitat ja estarà oberta al públic tots els diumenges i festius de l'any. A partir d'aleshores, les vies del tren tindran una doble utilitat: de dilluns a dissabte seguiran sent utilitzades pels trens de mercaderies de sal i potasa que fan la ruta entre Súria i Manresa, i diumenges i festius es convertiran en un recurs turístic.

El projecte de l'Ecorail del Cardener té com objectiu crear una oferta turística sòlida que sigui capaç de consolidar un flux constant de turistes a la zona, donant un impuls al teixit empresarial turístic dels 11 municipis que formen part del Consorci de Turisme del Cardener.

L'acte d'inauguració comptarà amb la presència del president del Consorci de Promoció Turística del Cardener, Francesc Martínez, i el diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Carles Ruiz Novella, atès que des de la delegació de Turisme d'aquesta administració s'ha aportat més de la meitat del cost d'aquest projecte.

Municipis: 

Relacionats

Acte
26/05/2020
Manresa
Article

En la situació actual de crisi pel coronavirus, l’Ajuntament de Manresa considera essencial que no hi hagi cap persona ni família que no disposi d’aigua corrent a casa. Per aquest motiu, Aigües de Manresa ha començat la instal·lació de comptadors d’aigua solidaris a les famílies vulnerables. Ja hi ha 23 casos detectats per Serveis Socials en què s’han instal·lat comptadors, i n’hi ha prop de 50 més que s’estan gestionant.

Notícia

L’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de les associacions veïnals, estan col·locant adhesius als contenidors de la ciutat amb informació de com es fa correctament l’abocament i recollida de residus voluminosos,  ja sigui a través del servei específic porta a porta mitjançant una trucada prèvia al telèfon 010 o bé utilitzant la deixalleria a Bufalvent.

Butlletí