A Sant Joan Despí els nous aparcaments hauran de tenir endolls per cotxes elèctrics

Redacció
25/05/2010

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha aprovat una normativa que obligarà a que els nous aparcaments que es construeixin a la ciutat comptin amb endolls destinats a la recàrrega del futur cotxe elèctric, que en els propers anys serà una realitat. Segons l'ordenança municipal, als edificis plurifamiliars de nova construcció, amb un nombre de places d'aparcament igual o superior a cinc, s'hauran de fer les instal·lacions necessàries per garantir l'accés a un punt de recàrrega per a un potencial vehicle elèctric que estacioni en qualsevol de les esmentades places, procurant que un mínim d'un 20% d'aquests vehicles puguin fer la recàrrega alhora. La norma va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics (PSC, ICV-EUiA, CiU, PP i ERC).

L'ajuntament subratlla que amb aquesta acció  ‘es vol preparar per al futur, tal i com va passar amb l'energia solar o amb l'aprofitament de les aigües residuals dels nous edificis'

Reduir la contaminació i estalviar energia
D'altra banda, l'Ajuntament també ha aprovat el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible (PAES), un document que recull 21 accions que serviran per acomplir l'objectiu de reduir les emissions dels gasos d'efectes hivernacle en un 20 % d'aquí fins al 2020. Sant Joan Despí va adquirir aquest compromís l'any passat amb l'adhesió al conegut com Pacte d'alcaldes i alcaldesses, una iniciativa de la Unió Europea que cerca la complicitat i implicació directa dels municipis per aconseguir un creixement més sostenible .

El PAES impulsarà accions per reduir el consum en àmbits on l'Ajuntament té una competència directa: equipaments municipals, enllumenat públic i semàfors, flota de vehicles i transport públic ... amb el repte, a més, de superar l'objectiu de reducció del 20% i intentar arribar a una disminució del 35% de gasos contaminants. El Pla, a més, es compromet a posar en marxa mesures que redueixin les emissions en altres sectors com el domèstic, el tractament de residus o els serveis. Tot amb la intenció de reduir l'any una mitjana de 26.670 tonelades de CO2.

Relacionats

Article

Un dels encàrrecs que té el Consell d'Adolescents és treballar propostes entorn als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, entre els quals hi ha la igualtat, la lluita contra el canvi climàtic o la solidaritat.

Article

L’AMB va lliurar els premis Bicimpuls 2019 en la seva segona edició. Amb aquests premis reconeixem les entitats amb projectes que fomenten l’ús de la bicicleta a la metròpolis de Barcelona.

Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Butlletí