Exposició 'shhh...'

dijous, 20 abril, 2023 - 09:00 a divendres, 9 juny, 2023 - 21:00
Elisava (La Rambla, 30-32) Sala Ágora (1a planta)

L'exposició 'shhh...' d'estudiants del Màster en Data Design visualitza la contaminació acústica de Barcelona.

Elisava-Shhh: Barcelona Noise Complaints, 2018-2022, E.Ortiz, J.Pérez.

 

Estudiants del Màster en Data Design mostren a l'exposició 'shhh...' el seu projecte del mateix nom, que s'estructura al voltant de dades inèdites sobre el conflicte de la contaminació acústica a Barcelona. 'shhh...' posa xifres i visualitza aquesta problemàtica, considerada com el segon factor mediambiental més perjudicial per a la salut a Europa, després de la contaminació de l'aire, segons dades de l'OMS.

Els estudiants han desenvolupat aquest treball en el marc del curs “Dades per al bé comú”, dirigit per l'arquitecta i la comissària d'exposicions Olga Subirós, amb la col·laboració de l'agència d'urbanisme 300.000 km/s. L'exposició s'emmarca al Festival Model 2023, al festival d'arquitectures de Barcelona, com a espai de reflexió i celebració.

'shhh...' és una experiència multisensorial que convida els visitants a la reflexió i al debat públic per poder reclamar polítiques públiques que permetin un entorn acústic saludable. Les dades recollides al projecte es presenten en diferents formats audiovisuals, sonors i gràfics, com els gràfics radar o instal·lacions sonores. Tots s'han obtingut de la xarxa de l'Ajuntament de Barcelona i de les denúncies dels ciutadans davant de la Guàrdia Urbana per l'excés de soroll.

Amb l'objectiu d'apropar els coneixements sobre la contaminació acústica als ciutadans, l'exposició cerca un esperit més crític a la ciutadania amb dades de l'any 2022 dels nivells sonors a Barcelona. L´exposició s´inaugura el 20 d´abril i es podrà visitar fins al 9 de juny a la sala Àgora d´Elisava.


Organitzador: 
Escola Elisava
Municipis: 
Categories: 
Contaminació

Relacionats

Notícia

L’Acusticat és un punt de trobada de referència a Catalunya, multitemàtic i multisectorial, que convida a la reflexió i a l’oferta de solucions per millorar la qualitat acústica i ambiental. Durant la cloenda de l’edició d’enguany, que ha tingut lloc a Manresa, s’ha anunciat que Barcelona serà la seu de la sisena edició de l’esdeveniment, el 2026.

Notícia

Com a mesura prèvia per recollir dades actualitzades, s’instal·laran 8 nous sonòmetres que se sumen als 30 actius i es convocarà la Taula de Soroll del districte

Article

Butlletí