Butlletí 439 - ESPECIAL JOVES I ACTIVISME PEL MEDI AMBIENT

Fes clic aquí si tens problemes per visualitzar la plana Twitter Facebook YouTube

 

ESPECIAL - JOVES I ACTIVISME PEL MEDI AMBIENT

 
 


Al 2019 una onada de manifestacions liderades per gent jove va recorrer les places europees per exigir una acció ferma contra el canvi climàtic. El fenòmen no era nou però va agafar una embranzida sense precedents. Fridays Future, Extinction Rebellion i altres iniciatives liderades per gent jove han pres un lideratge per exigir als governs mesures reals i ràpides per protegir el clima i la biosfera. Aquestes accions han aconseguit mobilitzar la població i rebre el reconeixement de la comunitat científica. A Sostenible ens preguntem quin ha estat el grau d'incidència d'aquest moviment a les administracions i en especials a les locals, i en quin estat de salut es troba aquest moviment després de la crisi de la COVID-19. 

 

També disponible en format Especial web

 

   
 

REFLEXIÓ   |   RECURSOS   |   BONES PRÀCTIQUES     

 
Reflexió
 

Entrevistes

 
 

Elena Oliver (Eyes Granollers)

“Crec que hi ha voluntat política d’escoltar la veu dels joves des de l’Ajuntament de Granollers”

13/07/2021


EYES Granollers és un projecte impulsat per Ecoserveis i l’Ajuntament de Granollers a través del programa Erasmus +. El programa volia mobilitzar i capacitar els joves perquè poguessin contribuir en la millora dels plans locals i involucrar-los en la lluita contra el canvi climàtic. Parlem amb l’Elena Oliver, participant d’Eyes Granollers, sobre els aprenentatges del projecte.

Joan H.Farigola (No Más Colillas)

“Crec que són necessàries les organitzacions perquè els governs es posin les piles”

13/07/2021


La burilla del cigarret és el primer residu a escala mundial. En Joan Hernández Farigola ens explica que és un residu invisible, ja que moltes vegades els fumadors no són conscients del dany que estan causant en tirar-lo a terra. Per demanar canvis i solucions a aquesta problemàtica, l’any 2016 va sorgir No Más Colillas en el Suelo Barcelona. 

 
 

Leo (Rebel·lió o Extinció)

“Si no comencem a passar a l’acció directa, no hi haurà resposta”

13/07/2021

L’any 2018 a Londres, un grup d’activistes es van reunir a la plaça del Parlament per anunciar una declaració de rebel·lió contra el govern del Regne Unit. Poc després, seguint la filosofia de desobediència civil no violenta, va néixer Rebel·lió o Extinció Barcelona, amb l’objectiu d’unir forces i lluita contra els poders fàctics. Parlem amb en Leo sobre les seves demandes i la incidència política que han aconseguit.

Verónica Couto (CREAF)

“La representació parlamentaria és sorda a la nostra veu”

13/07/2021

És difícil implicar a joves a projectes relacionats amb el medi ambient? S’escolta suficient la seva veu en la presa de decisions de polítiques públiques? Quin paper juguen les persones joves en la lluita del canvi climàtic? Verónica Couto, tècnica de comunicació del CREAF respon aquestes preguntes a partir de la seva experiència com a dona jove implicada en el món de la ciència ambiental.

 
 

Reportatge

 
 

Fridays for future: dos anys més tard, volen més

 
 

 

Són joves i ho tenen clar: volen canviar el sistema per garantir el seu futur i la viabilitat del planeta Terra. L’any 2019, influenciats per l’activista Greta Thumberg, van sortir als carrers cada divendres per posar l’emergència climàtica a l’agenda política. Dos anys més tard... han perdut pistonada? Qui són els Fridays For Future i quines són les seves demandes?

 
 

Opinió

 
 

Cimera Mundial de la Joventut de la UICN

13/07/2021
Joves Catalans per la Natura (JCN)

16 joves catalans implicats en el medi ambient hem participat a la primera Cimena Mundial de la Joventut de la Unió Internacional per la Conservació de la Natura (UICN). Així ho hem viscut.
 

 
Recursos
 

Joves i Natura

 
 


Arrel de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, es va celebrar l’acte virtual "Joves i Natura". Es va poder escoltar a joves catalans que van participar a la Cimera Mundial de la Joventut de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) i es va comptar amb una taula rodona on van intervindré joves catalans que, d’una manera o altra, estan compromesos amb la seva conservació.
 

 
Bones Pràctiques
 

El programa "Escoles + Sostenibles" compleix 20 anys


El programa Escoles + Sostenibles ha organitzat durant el curs escolar 2020-2021 diferents activitats amb 358 escoles de la ciutat per celebrar el seu vintè aniversari i la tasca desenvolupada per promoure la sostenibilitat des de l’educació. 

Conferència Internacional de Joves Tinguem Cura del Planeta (CONFINT)


La Conferència Internacional de Joves Tinguem Cura del Planeta (CONFINT) és un procés global impulsat pel govern brasiler, que convida joves de tot el món a reflexionar i actuar per millorar el planeta.

 
Especials
 

JOVES I ACTIVISME PEL MEDI AMBIENT

 
 

Al 2019 una onada de manifestacions liderades per gent jove va recorrer les places europees per exigir una acció ferma contra el canvi climàtic. El fenòmen no era nou però va agafar una embranzida sense precedents. Fridays Future, Extinction Rebellion i altres iniciatives liderades per gent jove han pres un lideratge per exigir als governs mesures realsi ràpides per protegir el clima i la biosfera. 

 
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Butlletins publicats

 

Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona

 
     

Twitter Facebook YouTube