Barcelona es prepara per declarar l’emergència climàtica

Font: Betevé/ Ajuntament de Barcelona

01/07/2019 - 12:38

El primer pas serà la constitució d’una taula de treball amb membres de la xarxa Barcelona + Sostenible, amb els grups municipals, amb la Generalitat i l’Estat. En aquesta taula de treball es declararà l’emergència climàtica a la ciutat de Barcelona i s’impulsaran les mesures més urgents per posar-les en marxa en un termini curt de temps.

L’Ajuntament de Barcelona es prepara per declarar l’emergència climàtica. La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Janet Sanz, ha convocat grups i entitats que treballen pel clima, juntament amb Generalitat i Govern espanyol, per formar una mesa conjunta que declari l’emergència climàtica a la ciutat. L’anunci s’ha fet un dia després que la portaveu del Grup Municipal de JxC, Elsa Artadi, ho demanés a l’alcaldessa.

Sanz ha assegurat que aquesta cimera ha de servir per concretar mesures a curt termini per afrontar el canvi climàtic i també ha dit que el consistori no hi anirà amb les mans buides, malgrat que no ha volgut concretar encara cap proposta. La mesa s’establirà durant la primera quinzena de juliol i la presidirà l’alcaldesa, Ada Colau.

Som a temps de donar la volta a la situació?

Janet Sanz ha volgut valorar algunes mesures que ja ha pres l’Ajuntament, com les zones de baixes emissions o els refugis climàtics, però és hora de fer una passa més enllà com, per exemple, tractar la reducció dels residus plàstics. La tinenta alcalde d’Ecologia considera que les onades de calor, la sequera i les pluges intenses “han vingut per quedar-se”, però que encara hi ha marge per redreçar una situació que, opina, “pot empitjorar”.

Barcelona no seria la primer ciutat europea en declarar aquest estat d’emergència climàtica. Als Països Baixos, la ciutat d’Amsterdam ja ho va fer i també n’és un exemple el govern de les illes Britàniques.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La Diputació de Barcelona ha fet una declaració institucional davant l’emergència climàtica. La Diputació de Barcelona ha manifestat el seu suport a la declaració d’emergència climàtica, a les campanyes de conscienciació i a la convocatòria de mobilitzacions pel clima; així com la voluntat d’implementar un model de transició energètica per fer front als reptes futurs i el compromís a treballar de forma transversal en la mitigació i l’adaptació als efectes del canvi climàtic.

Notícia
L’emergència climàtica a Barcelona, decretada a partir de l’1 de gener de 2020

L’Ajuntament de Barcelona ha fet el primer acte del mandat marcant la que serà una de les prioritats del govern municipal: el canvi climàtic. En l'acte presidit per l'Alcaldessa, Ada Colau, al Saló de Cent de l'Ajuntament, s’hi ha fet públic que l’1 de gener del 2020 es declararà l’emergència climàtica a Barcelona, coincidint amb l’entrada en vigor d’una de les mesures estrella: la zona de baixes emissions permanent.

Notícia
Prop de 2.000 joves protesten a Barcelona en la primera gran manifestació estudiantil en defensa del medi ambient / MANOLO GARCÍA

El Claustre Universitari de la UPC ha aprovat, a proposta de diferents lectius d'estudiants, una declaració sobre l'Estat d'Emergència Climàtica, en la línia del moviment global Fridays for Future. 

Butlletí