Barcelona es prepara per declarar l’emergència climàtica

Font: Betevé/ Ajuntament de Barcelona

01/07/2019 - 12:38

El primer pas serà la constitució d’una taula de treball amb membres de la xarxa Barcelona + Sostenible, amb els grups municipals, amb la Generalitat i l’Estat. En aquesta taula de treball es declararà l’emergència climàtica a la ciutat de Barcelona i s’impulsaran les mesures més urgents per posar-les en marxa en un termini curt de temps.

L’Ajuntament de Barcelona es prepara per declarar l’emergència climàtica. La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Janet Sanz, ha convocat grups i entitats que treballen pel clima, juntament amb Generalitat i Govern espanyol, per formar una mesa conjunta que declari l’emergència climàtica a la ciutat. L’anunci s’ha fet un dia després que la portaveu del Grup Municipal de JxC, Elsa Artadi, ho demanés a l’alcaldessa.

Sanz ha assegurat que aquesta cimera ha de servir per concretar mesures a curt termini per afrontar el canvi climàtic i també ha dit que el consistori no hi anirà amb les mans buides, malgrat que no ha volgut concretar encara cap proposta. La mesa s’establirà durant la primera quinzena de juliol i la presidirà l’alcaldesa, Ada Colau.

Som a temps de donar la volta a la situació?

Janet Sanz ha volgut valorar algunes mesures que ja ha pres l’Ajuntament, com les zones de baixes emissions o els refugis climàtics, però és hora de fer una passa més enllà com, per exemple, tractar la reducció dels residus plàstics. La tinenta alcalde d’Ecologia considera que les onades de calor, la sequera i les pluges intenses “han vingut per quedar-se”, però que encara hi ha marge per redreçar una situació que, opina, “pot empitjorar”.

Barcelona no seria la primer ciutat europea en declarar aquest estat d’emergència climàtica. Als Països Baixos, la ciutat d’Amsterdam ja ho va fer i també n’és un exemple el govern de les illes Britàniques.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
En el marc del Dia mundial de l'Educació Ambiental

Amb motiu del Dia Mundial de l’Educació Ambiental, la Diputació de Barcelona organitza el proper 23 de gener aquesta jornada que reflexionarà sobre el paper de l’educació ambiental en l’escenari de l’emergència climàtica i dels moviments juvenils que hi estan vinculats.

Notícia
Foto: Concello de Pontevedra

Foto: Concello de Pontevedra

Eloi Badia, regidor d'Emergència climàtica de l'Ajuntament de Barcelona  va ser un dels ponents a la taula de debat que portava per títol 'Les polítiques municipals enfront de la contaminació atmosfèrica i el canvi climàtic'. Es tracta d'una activitat paral·lela que organitza el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social en l'espai administrat per la Unió Europea, dins de l'Ifema. 

Notícia

La Diputació de Barcelona ha fet una declaració institucional davant l’emergència climàtica. La Diputació de Barcelona ha manifestat el seu suport a la declaració d’emergència climàtica, a les campanyes de conscienciació i a la convocatòria de mobilitzacions pel clima; així com la voluntat d’implementar un model de transició energètica per fer front als reptes futurs i el compromís a treballar de forma transversal en la mitigació i l’adaptació als efectes del canvi climàtic.

Butlletí