Tot a punt a Sant Esteve de Palautordera per iniciar la recollida selectiva porta a porta

18/10/2016 - 10:22

El diumenge 13 de novembre a la nit, comença el servei de recollida selectiva porta a porta, que canvia per complet el sistema com els ciutadans entreguen les deixalles, doncs desapareixeran els contenidors dels carrers de Sant Esteve

Per informar a la població, el divendres 7 d’octubre, presentada per l’alcalde Dani Fernández, va tenir lloc la primera xerrada informativa general, on es va omplir el tetare amb prop de 300 persones i on vam poder comptar amb la presència de Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus i  Joan Daví, President del Consorci per a la gestió de Residus del Vallès Oriental, qui van mostrar el seu màxim suport i felicitació al poble i la gent de Sant Esteve pel pas endavant que fa en la corresponsabilització que es fa amb la gestió de residus  i millora de la seva qualitat.

Per explicar la seva experiència, també vam comptar amb la presència de David Mascort, alcalde de Vilablareix (Gironès), lloc on es va implantar el sistema del porta a porta fa tres anys i és exemple d’èxit i eficàcia.

Marta Vila, experta en gestió de residus i veïna de Sant Esteve i Marc Aureli Nieto, regidor de Medi Ambient, van detallar els motius i factors que porten a concloure que el porta a porta és necessari i òptim per a la gestió del residus municipals, així com els primers detalls del sistema, com els cubells, calendari i mètode operatiu.

En el mes que queda per l’inici del servei, es realitzaran xerrades específiques pels col·lectius de disseminats (cases que queden apartades de la ruta del camió) i comerços i grans productors. Pels diesdijous 3 de novembre (20h) i dissabte 5 de novembre (12h) es tenen previstes dues sessions més (idèntiques) per informar més detalladament del calendari, separació efectiva de cada fracció, entrega de material, etcétera.

La setmana del 7 de novembre, en horaris que s’informaran per carta i les xarxes socials, es recolliran els cubells, bosses i calendaris del servei. I el mateix 13 de novembre, es celebrarà al matí una Festa per dir adéu als contenidors, abans de començar el servei a la nit.

El calendari de recollida presentat:


 

Categories: 

Relacionats

Article

Lleida ha iniciat la recollida selectiva de residus porta a porta a una part dels barris de Pardinyes i Balàfia i ha posat a disposició de la ciutadania una app del porta a porta.

Notícia

El proper 25 de maig començarà a funcionar el nou model de recollida de residus a Calaf. Un cop realitzats tots els passos previs per part de l'Ajuntament, es farà efectiva la implantació del sistema porta a porta. Prèviament, durant el mes de maig, s'intensificaran les accions de comunicació per tal de fer arribar a tota la població la informació i el material necessari per realitzar la correcta gestió dels residus.

Article

L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ja publicat diversos clips per posar una mica d'humor en les excuses que fem servir per no reciclar, i animar a reciclar més.

Butlletí