Tot a punt a Sant Esteve de Palautordera per iniciar la recollida selectiva porta a porta

18/10/2016 - 10:22

El diumenge 13 de novembre a la nit, comença el servei de recollida selectiva porta a porta, que canvia per complet el sistema com els ciutadans entreguen les deixalles, doncs desapareixeran els contenidors dels carrers de Sant Esteve

Per informar a la població, el divendres 7 d’octubre, presentada per l’alcalde Dani Fernández, va tenir lloc la primera xerrada informativa general, on es va omplir el tetare amb prop de 300 persones i on vam poder comptar amb la presència de Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus i  Joan Daví, President del Consorci per a la gestió de Residus del Vallès Oriental, qui van mostrar el seu màxim suport i felicitació al poble i la gent de Sant Esteve pel pas endavant que fa en la corresponsabilització que es fa amb la gestió de residus  i millora de la seva qualitat.

Per explicar la seva experiència, també vam comptar amb la presència de David Mascort, alcalde de Vilablareix (Gironès), lloc on es va implantar el sistema del porta a porta fa tres anys i és exemple d’èxit i eficàcia.

Marta Vila, experta en gestió de residus i veïna de Sant Esteve i Marc Aureli Nieto, regidor de Medi Ambient, van detallar els motius i factors que porten a concloure que el porta a porta és necessari i òptim per a la gestió del residus municipals, així com els primers detalls del sistema, com els cubells, calendari i mètode operatiu.

En el mes que queda per l’inici del servei, es realitzaran xerrades específiques pels col·lectius de disseminats (cases que queden apartades de la ruta del camió) i comerços i grans productors. Pels diesdijous 3 de novembre (20h) i dissabte 5 de novembre (12h) es tenen previstes dues sessions més (idèntiques) per informar més detalladament del calendari, separació efectiva de cada fracció, entrega de material, etcétera.

La setmana del 7 de novembre, en horaris que s’informaran per carta i les xarxes socials, es recolliran els cubells, bosses i calendaris del servei. I el mateix 13 de novembre, es celebrarà al matí una Festa per dir adéu als contenidors, abans de començar el servei a la nit.

El calendari de recollida presentat:


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Sant Celoni planeja implantar el sistema porta a porta en un termini de dos anys

Notícia

Força participació i poques incidències en la primera nit de recollida de residus porta a porta al Vendrell. El veïnat dels nuclis de Sant Vicenç de Calders, el Nou Vendrell i Torreblanca s’han estrenat en aquest nou sistema que és només el començament d’un pla per a millorar en matèria de reciclatge. En aquest sentit, la regidoria de Recollida de Residus i de Medi Ambient anuncia que amplia de un a tres dies la recollida de poda a tot el municipi.

Notícia

L'Ajuntament de Cubelles i la Mancomunitat Penedès - Garraf acorden la implantació del nou sistema de recollida de la brossa per a finals del 2021. L'entesa, que també inclou les obres de remodelació de la deixalleria per al primer trimestre de l'any vinent, recull la combinació del porta a porta amb contenidors de targetes intel·ligents

Butlletí