Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida de deixalles porta a porta

11/04/2024 - 13:30

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

I és que Sant Feliu va ser un dels municipis pioners a Catalunya en la implantació d’aquest servei l’any 2004, ara fa 20 anys, però en els darrers temps les xifres de reciclatge s’han estancat i inclús han fet petites davallades. Segons les darreres xifres de l’any 2022, Sant Feliu va reciclar un 65.7% dels residus, una xifra superior a la mitjana catalana, situada al 45.3%, però baixa per tenir el porta a porta.

Per tal de millorar aquestes xifres l’Ajuntament va exposar 4 objectius que es van definir com a claus per millorar el servei i també les dades de reciclatge. En primer lloc la millora del reciclatge comercial, que ara passa a integrar-se al calendari domèstic, i no amb un calendari propi com fins ara. En segon lloc la millora del reciclatge domèstic, que passa per eliminar l’anomenat quart camió que recollia les incidències. En tercer lloc s’aposta per recopilar més dades, un fet que ha de permetre aplicar la taxa justa en un futur, i finalment vetllar per un augment del civisme a la via pública evitant treure bosses i altres residus sense cubells. Paral·lelament, de cara al futur el consistori va deixar la porta oberta a implantar els cubells amb xip, i també va advertir que en cas de rebre repetides incidències d’un mateix domicili, s’aplicarà el règim sancionador previst en l’ordenança de civisme.

 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Notícia

Després d’haver-se instaurat amb èxit als barris de Bruguers, La Sentiu i Les Panes, la recollida de residus porta a porta arriba ara al centre de Gavà.

Notícia

Durant aquest període inicial de dos mesos, el municipi ha aconseguit una taxa de recollida selectiva del 61,60%, una xifra notablement superior al 42,93% registrat durant tot l’any 2023.

Butlletí