Portal web Barcelona + Sostenible i mapa interactiu

15/06/2016 - 14:06

El portal Barcelona + Sostenible mostra tots els programes i activitats duts a terme a la ciutat de Barcelona destinats a complir els objectius de l’Agenda 21.

Dins d’aquest marc el web es divideix en quatre clars apartats, formats per: Entitats i empreses, Escoles, Ajuntament i Ciutadania.

En cada un d’ells s’hi poden trobar les últimes notícies relacionades amb activitats de diferents tipus, agenda de la ciutat, propostes, consells i suport per la ciutadania, convocatòries d’ajuts o informació específica com bases de dades i documents diversos.

Al llistat de recursos que s'ofereix podreu trobar informació útil com la reserva del punt verd mòbil per les escoles, la guia Hàbitat d'activitats per a l'educació ambiental o la videoteca amb el recull dels videos que es van penjant a la xarxa.

Mapa Barcelona + Sostenible

Un dels serveis més interessants que hi podem trobar és el del mapa interactiu de la ciutat. Una proposta que permet als ciutadans conèixer la situació actual de diferents institucions i instal·lacions relacionades amb el medi ambient.

El mapa utilitza un intuïtiu sistema d’icones que donen informació i marquen la situació exacta dels punts d’interès.

Descobriràs la localització d’instal·lacions de plaques fotovoltaiques, horts o punts de compostatge comunitaris, la ubicació de les empreses que treballen per construir una societat més sostenible o la de parcs i jardins assilvestrats, entre moltes altres categories.

També existeix la possibilitat d’afegir o buscar itineraris per conèixer la ciutat des d’un punt de vista més verd i sostenible, o la de penjar fotografies mitjançant les quals podem explicar exemples de sostenibilitat.

El web també conta amb un apartat de contacte amb la ciutadania, on es pretén que els ciutadans col·laborin de manera activa enviant informació i localitzacions de punts d’interès mediambiental que seran introduïts posteriorment a la informació del mapa.

Per a participar en tots els serveis que ofereix el web només cal el registrar-s’hi.


 

Relacionats

Article

El llibret "Dades del Medi Ambient a Catalunya" es publica des de l’any 1993 sense interrupcions. Les estadístiques i indicadors ambientals que conté s’actualitzen una vegada a l’any i, generalment, fan referència a l’any anterior al de la publicació, excepte les que presenten una major complexitat de càlcul o de recollida que solen actualitzar-se cada any i mig i, en aquest cas, el decalatge temporal és més llarg.

Article
Dia Mundial de l'Aigua 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Butlletí