COP28

Entrevista
Pere Fullana, director de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic a ESCI-UPFi

Pere Fullana i Palmer és enginyer químic per l’IQS, enginyer industrial per la UAB i doctor en enginyeria industrial per l'URL. Actualment, és el director de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic a ESCI-UPF. Ha estat portaveu del sector acadèmic mundial a la clausura de la Cimera de Canvi Climàtic COP25.

Notícia
COP28

La Conferència de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic (COP28) ha conclòs amb un acord que assenyala el "principi de la fi" de l'era dels combustibles fòssils en asseure les bases per a una transició ràpida, justa i equitativa, recolzada per fortes retallades de les emissions i un augment del finançament.

Notícia
COP28

A la recta final de la COP28, Antonio Guterres, secretari general de les Nacions Unides, obre la porta per a la fi dels combustibles fòssils: "No tots els països ho han de fer alhora".

Notícia

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. 

Notícia
COP28

La COP28, la conferència sobre el canvi climàtic de l'ONU d'aquest any, és una oportunitat crucial per prendre el rumb correcte i accelerar l'acció per fer front a la crisi climàtica, tenint en compte els rècords de les temperatures a nivell mundial i els fenòmens temporals extrems que afecten la població del planeta. 

Reportatge
COP28. Un reportatge d'UNICEF

Com conscienciar els nens i nenes amb esperança i optimisme.

Notícia

Una delegació de l’Ajuntament de Barcelona encapçalada per l’alcalde, Jaume Collboni, participa en la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic de 2023, la COP28, que té lloc als Emirats Àrabs Units fins al 12 de desembre.

Notícia
COP28

Els esforços per limitar l'escalfament a 1,5 °C estan fracassant en tots els sentits, i els avenços recents realitzats en tots els indicadors, excepte les vendes de cotxes elèctrics, estan molt endarrerits en el ritme i l'escala necessaris per abordar la crisi climàtica, segons l'informe State of Climate Action 2023.

Notícia

Responsables d'energia i medi ambient d'una trentena de països s'han reunit a la capital espanyola per invocar una gran coalició climàtica com a avantsala a la COP28.

Notícia

L'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans ha advertit que el dret a l'alimentació es troba amenaçat pel canvi climàtic.