aprofitament alimentari

Article

Els i les alumnes de l’Escola fan un receptari adreçat a les persones usuàries del Programa d’aliments solidaris. Un total de deu alumnes d’entre 16 i 29 anys de la Casa d’oficis treballen en unes fitxes per elaborar menús que evitin el malbaratament alimentari.

Article

 

Reduïm residus a la cuina!! Al vídeo, de l'Ajuntament de Girona,  hi podreu veure estris per fregar, idees per fer-vos el sabó, per conservar aliments sense fer ús del film... Tots els productes que veureu al vídeo els podreu trobar tots a comerços de Girona.

Notícia

Des de fa tres anys, lluitar contra el malbaratament alimentari té premi. La iniciativa Remenja’mmm, que va sorgir de la col·laboració entre el grup GSR, la Fundació Rezero i Banc de Recursos arriba enguany a la seva tercera edició. Han estat guardonats el restaurant Pa i Raïm, de Palafrugell i el Cèntric Gastro del Prat de Llobregat. L’INS Baix Empordà, de Palafrugell s'ha emportat una menció especial.

Article

La campanya No llencis el menjar, impulsada des de la regidoria de Medi Ambient i el Centre Tecnològic Leitat, s’ha reprès aquesta setmana amb noves visites als comerços locals. 8 establiments del centre del municipi s’han sumat al projecte ja en són 36 els que fan costat a l’Ajuntament de Vilanova del Camí per avançar en la reducció del malbaratament alimentari.

Article

Recull de 7 vídeos amb receptes i bones pràctiques per evitar el malbaratament d’aliments i la producció innecessària de residus, dins la campanya “El Menjar no es llença. Passa’t al Bon aPROFITament” de l'Ajuntament de Lleida. A càrrec d’Amanda Bataller (@amandabataller).

Notícia

Coincidint amb l’inici del curs escolar, el Consell Comarcal està reactivant el projecte Recooperem d’aprofitament alimentari a les escoles, que va haver d’aturar-se durant el tancament dels centres escolars per la pandèmia de la Covid-19. Ara, des del Consell s’està treballant amb els ajuntaments i les escoles i entitats participants per tal de poder reactivar l’aprofitament alimentari a les cuines dels centres educatius.

Notícia

La dirigirà José M. Gil, director del Centre de Recerca en Economia del Desenvolupament Agroalimentari UPC-IRTA (CREDA) i cap del programa d’Economia Agroalimentària de l’IRTA.

Article

La Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya va parlar amb en Manuel Movilla, coordinador de voluntariat d’Espigoladors, qui ens explica la gravetat de la problemàtica i com els voluntaris de l’entitat passen a l’acció contra el malbaratament alimentari.

 
Notícia
Es proposa reduir en un 50% el malbaratament alimentari l’any 2030.

El Ple del Parlament de Catalunya ha aprovat la Llei de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris a Catalunya. La llei ens ha d’ajudar a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de fam zero i es proposa reduir en un 50% el malbaratament alimentari l’any 2030.

Notícia

Catalunya ha aprofitat durant aquest any 14,5 milions de quilos d'aliments a través del Pla d'Acció per a la Prevenció del Malbaratament Alimentari (2019-2020), que està en un grau d'execució del 63%. Està integrat per més de 140 projectes i hi ha 57 diferents organitzacions implicades.

Article

La primera edició dels premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament ha guardonat sis projectes que han permès recuperar 12,5 milions de quilos d’aliments l’any. L'objectiu d’aquests guardons, creats l'any 2019, és promoure i reconèixer iniciatives que es duguin a terme contra el malbaratament alimentari, en l'esglaó de la producció i la distribució alimentària.

Article
La Guia proposa 10 principis per a l’elaboració d’un Pla de prevenció i reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari

La Guia proposa 10 principis per a l’elaboració d’un Pla de prevenció i reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari

La Guia, elaborada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el CREDA, vol ajudar les empreses agroalimentàries en l’elaboració i la implantació d’un Pla contra les pèrdues i el malbaratament d'aliments.