novembre 2022

Notícia

L’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Diputació crea jocs d’escapada sobre el medi natural de les comarques de Lleida per a estudiants d’entre 8 i 12 anys

Notícia

S'ha presentat el projecte per instal·lar un parc fotovoltaic i quatre instal·lacions fotovoltaiques en equipaments i aparcaments municipals a Centelles. Compta amb el suport del programa Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona.

Notícia

Els nous busos elèctrics —8 en total— entraran en servei de manera progressiva durant el mes de desembre.

Notícia

Un nou punt d’atenció a la ciutadania per a peticions i consultes relacionades amb el servei de neteja viària i de recollida de residus

Entrevista

2.800 empreses de moda, 70.000 treballadors i una facturació anual de més de 15.000 milions d'euros… A Catalunya la indústria de la moda és molt important. Està preparada per a la transició cap a un model sostenible? Parlem amb Clara Mallart, responsable de l'Àrea de Sostenibilitat i Economia Circular Tèxtil del Modacc - Clúster Català de la Moda i el Textil per conèixer els impactes ambientals del cicle de vida de la roba, solucions com el suprareciclatge i com s’acompanya les empreses en la transició que sí o sí s’haurà de fer cap a l’slow fashion. 

Entrevista

 

Solidança va nàixer per donar un oportunitat a persones en risc d’exclusió. I avui, 25 anys després, són tot un referent en la recuperació del tèxtil. Solidança disposa a Sant Just Desvern d’una planta de 3.000 m2 amb capacitat per gestionar 3.000 tn de residu tèxtil, creant 40 llocs de treball. On va aquesta roba? Quina es pot reutilitzar? Quines són les dificultats per al seu reciclatge? Quins projectes d’innovació tenen en marxa? Parlem amb Andrea Membrado, responsable de comunicació de l’entitat, per saber-ne més.

Notícia

La Gran Clariana del parc de les Glòries de Barcelona ha acollit l'acte conjunt de cloenda de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. S'hi han instal·lat dues tones de residus procedents de la recollida selectiva per simbolitzar la generació actual i els objectius que es volen assumir.

Notícia

 El consistori comença a aplicar les mesures dictaminades per l’ACA per aconseguir reduir el consum d’aigua en tot l’àmbit de la conca del Ter

Notícia

"Premià energia" neix amb l'objectiu de realitzar les accions incloses en el Pla de Transició Energètica Local, com reduir les emissions de CO₂ un 55% el 2030 respecte al 2005 i disminuir la despesa energètica.