Reciclar la roba és una manera d'incentivar el consum responsable i sostenible

Font: RTVE i Agència de Residus de Catalunya

28/11/2022 - 11:38

La Gran Clariana del parc de les Glòries de Barcelona ha acollit l'acte conjunt de cloenda de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. S'hi han instal·lat dues tones de residus procedents de la recollida selectiva per simbolitzar la generació actual i els objectius que es volen assumir.

Una representació del logotip del Pacte per la Moda Circular a Cataluya, acompanyada d’una muntanya de residus tèxtils, ha representant la roba que generen 100 persones. També s’hi han fet tallers i activitats educatives per explicar quin impacte té la roba i com allargar-ne la vida útil, organitzades per l'Ajuntament de Barcelona, l'AMB i la Diputació de Barcelona.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és conscienciar la població, sobretot a un públic més jove i adolescent, de la importància de reduir els residus tèxtils i de reciclar-los correctament. Per això l’ARC ha organitzat l’esdeveniment en el marc de la 14a Setmana Europea de Prevenció de Residus (EWWR).

El director de l’ARC, Isaac Peraire, afirma que és una acció fàcil i evident per lluitar contra el canvi climàtic: “Primer hem de pensar més en el que consumim i en què comprem, i després saber com poder donar-li a la roba una segona vida”.

A l’acte també hi ha assistit el cantant Miki Núñez, que ha anunciat que col·laborarà amb l’ARC en la propera gira de l’artista. El cantant i presentador d’Eufòria afirma que a causa de la seva feina consumeix més roba de la que li agradaria: “no soc abanderat de res, però ara podré ser més coherent amb mi mateix”. En la seva gira, el cantant i la seva banda lluiran roba reciclada, de segona mà i circular. Una acció promoguda per l’ARC i que entra en el marc del Pacte per a la Moda Circular, on també hi participen altres entitats.

El Pacte vol sumar els esforços dels diferents agents del sector tèxtil amb l’objectiu de transformar-lo cap a un model més circular. Des de l’ARC també s’han promocionat altres accions per a la reutilització de la roba com el show “Reborn” a la 080 Barcelona Fashion Week.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Acte
27/11/2022 - 11:00
Gran Clariana, plaça de les Glòries de Barcelona
Notícia

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat la reducció del 10% del preu públic de recollida de residus per comerços i empreses a les activitats que estiguin aplicant mesures d’eliminació o reducció dels plàstics d’un sol ús.

Article

Els establiments, les activitats econòmiques i els professionals que apliquin mesures per reduir o eliminar els envasos d’un sol ús gaudiran de bonificacions d’un 10% en els preus públics. Aquest benefici fiscal s’inclourà en les ordenances municipals a partir del 2023. És una mesura que s’emmarca en el compromís Barcelona Plàstic Zero de l’Ajuntament de Barcelona, del qual formen part més de dues-centes entitats de la ciutat.

Butlletí