Els mercats de Mataró i Mollet del Vallès també diuen 'Adeu als plàstics d’un sol ús'

28/11/2022 - 12:03

La campanya s'ha desenvolupat entre el 4 i el 20 de novembre.​

"Mercats Sostenibles. Adeu als plàstics d'un sol ús", iniciativa impulsada per la Diputació de Barcelona, engloba una campanya comunicativa als mercats municipals i un projecte d’aprenentatge servei (ApS) amb alumnes dels instituts dels municipis participants. Les accions van adreçades a usuaris i paradistes del mercat amb l’objectiu de reduir els residus plàstics i embolcalls d’un sòl ús en les compres de productes alimentaris. Per cada municipi s’ha convidat un institut (d’una o dues línies) a participar en el projecte d’aprenentatge servei.

La campanya es va desenvolupar del 13 al 30 d’octubre als municipis de Vilafranca del Penedès, Sabadell i Sant Feliu de Llobregat. I del 25 de novembre a l’11 de desembre, s'hi han sumat Terrassa, Vilanova i la Geltrú i Igualada.

 

Aprenentatge servei

Durant el mes de setembre es van iniciar els projectes d’aprenentatge servei dels municipis de Vilafranca del Penedès, Sant Feliu de Llobregat i Sabadell. L’alumnat dels instituts de l’IES Olorda (grups de 4t d’ESO i comissió ambiental), l’IES Les Termes de Sabadell (4t d’ESO) i l’IES Vilafranca 2 (3r d’ESO) van dur a terme les sessions d’aprenentatge i també les accions de servei al mercat.

La Diputació de Barcelona dona suport als instituts amb dues sessions d’aprenentatge i quatre hores presencials de servei al mercat amb l’acompanyament i guiatge d’una educadora i ofereix una guia completa amb materials i orientacions per dur a terme tot el projecte. D’altra banda, els ajuntaments, a través de personal tècnic de mercats i de medi ambient, organitzen una visita guiada al mercat municipal per a tots aquells alumnes que participen a l’ApS amb l’objectiu de conèixer el mercat i establir un primer contacte amb els paradistes.

"Mercats Sostenibles" es va iniciar el curs passat 2021-2022 amb la realització de la campanya comunicativa i el projecte d’aprenentatge servei als municipis de Rubí, Manresa i Viladecans. 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

El projecte Orgànica circular Mataró aprofita les restes de menjadors escolars com adob dels cultius de les Cinc Sénies

Article

Aquest és el balanç de les primeres setmanes de funcionament del servei de recollida selectiva, que s'aplica a un miler de llars de vuit urbanitzacions de Mataró.

Notícia

El Mercat Municipal ha acollit l’acte de cloenda i reconeixement de la Campanya Mercats Sostenibles. Adéu als plàstics d’un sol ús reconeixent la tasca que en el marc d’aquesta campanya ha dut a terme l’alumnat i el professorat de 3r i 4t d’ESO de l’Escola Anselm Clavé.

Butlletí