Ja està operativa l'Oficina de Transició Energètica de Premià de Mar

28/11/2022 - 10:00

"Premià energia" neix amb l'objectiu de realitzar les accions incloses en el Pla de Transició Energètica Local, com reduir les emissions de CO₂ un 55% el 2030 respecte al 2005 i disminuir la despesa energètica.

Pel que fa als serveis encarats directament a la ciutadania, l'Oficina assessora a particulars i comunitats de veïns en matèria d'estalvi energètic a la llar, rehabilitació energètica, sistemes de calefacció alternatius, autoconsum solar o mobilitat sostenible, entre altres. Per explicar als veïns i veïnes els serveis que ofereix Premià energia, s'ha creat el web premiademar.cat/transicio-energetica des d'on es poden consultar els serveis a la ciutadania, i altres informacions com ara tràmits o subvencions, entre d'altres.
 

Tallers d'autoconsum solar i factura elèctrica

Una de les primeres accions de Premià energia ha estat l'organització d'un Taller d'autoconsum solar. En aquest taller, celebrat el 10 de novembre, es van respondre preguntes com ara quants panells es necessiten, si és una acció viable, quin estalvi poden proporcionar, què fer en cas de les comunitats de veïns, quines ajudes existeixen o què ofereix l'Oficina de Transició Energètica, entre altres. A banda d'aquest, el pròxim 1 de desembre es durà a terme un altre taller, aquest sobre la factura elèctrica. 


 

Municipis: 

Relacionats

Acte
19/03/2024 - 18:00
Espai l'Amistat. Carrer Sant Antoni, 60. Premià de Mar
Notícia

El Pla Escola Clima Barcelona inclou un conjunt de mesures destinades a climatitzar els centres públics municipals mitjançant la instal·lació de plaques fotovoltaiques, que convertiran els equipaments en generadors d’energia. Amb un pressupost de 100 milions d’euros, el projecte es durà a terme en 170 escoles entre el 2024 i el 2029.

Notícia

Prova pilot per produir i distribuir energia solar pública a cobertes privades a Premià de Mar.

Butlletí