Girona redueix l’ús de l’aigua a la ciutat davant l’alerta per sequera

Font: Ajuntament de Girona. El Punt Avui

28/11/2022 - 10:35

 El consistori comença a aplicar les mesures dictaminades per l’ACA per aconseguir reduir el consum d’aigua en tot l’àmbit de la conca del Ter

L’Ajuntament de Girona ha començat a aplicar avui les mesures dictaminades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per reduir l’ús d’aigua davant l’alerta per sequera que s’ha decretat en diverses conques, entre elles la del Ter. Des de finals de 2020 s’està registrant a Catalunya un llarg període de sequera que ha obligat a prendre mesures d’estalvi d’aigua per garantit el subministrament d’aquest recurs. Davant d’aquesta situació, el consistori ha determinat les mesures municipals que s’aplicaran a partir d’avui a la ciutat per fer front a l’alerta per sequera, seguint les directrius de la Generalitat de Catalunya.

Fem una crida a la ciutadania a actuar amb responsabilitat i intentar reduir el consum en tots els àmbits, especialment en els no essencials, per així evitar o retardar el màxim possible noves mesures restrictives en cas que no plogui. A l’Ajuntament serem especialment curosos en garantir l’equilibri entre la necessitat d’estalviar aigua i el manteniment dels usos previstos”, ha afirmat el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés.

Per una banda, l’estany del parc del Migdia, que es va buidar per fer tasques de neteja, de moment no es reomplirà, ja que no es permet l’ompliment total o parcial de llacs artificials. En la mateixa línia, les fonts ornamentals es mantindran obertes només en aquells casos on hi ha un circuit de recirculació de l’aigua.

També es limitarà la neteja amb aigua de la via pública a aquells casos que presentin un risc per a la salubritat pública. Per dur a terme les tasques de neteja es mantindran i potenciaran totes les altres tècniques, com és l’escombrat. També està prohibit utilitzar l’aigua per a l’eliminació de pols i matèria en suspensió a l’aire.

La séquia Monar, utilitzada per les persones hortolanes per regar els camps, circularà amb un cabal inferior a l’habitual. Les obres que l’ACA ha fet a la séquia ja han finalitzat i la circulació d’aigua ja es pot restablir. Tanmateix, a causa de l’alerta per sequera, el canal portarà un cabal inferior als 0,5m3, quan habitualment en porta un de 3m3.

Cal recordar que, segons la normativa, el reg de jardins i zones verdes ha de fer-se només en l’horari de menor insolació, és a dir, de les 20 a les 8 h. Pel que fa al reg dels jardins particulars, es pot realitzar, com a màxim, dos dies cada setmana.

D’altra banda, segons dicta l’ACA, el consum d’aigua potable per habitant no pot superar els 250 litres per dia. La ciutat de Girona es troba de mitjana per sota d’aquest valor.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Del 26 al 29 de juny, Girona acull la sisena edició el Congrés Internacional ecoSTP2023 dedicat a les tecnologies sostenibles per al tractament d’aigües residuals.

Notícia

L’Ajuntament de Girona instal·la tres noves reixes per filtrar l’aigua que desemboca als rius Onyar i Ter

Notícia

Davant l'agreujament de la situació de sequera, l'Agència Catalana de l'Aigua ha activat un nou escenari (no previst inicialment en el Pla de sequera), per aplicar mesures transitòries i d’adaptació i endarrerir la declaració efectiva d’emergència.

Butlletí