novembre 2020

Notícia

Entre altres, es donarà continuïtat a projectes ja en marxa, com les Ecoactivitats, l’Agenda 21 Escolar o els Horts Familiars de Rufea; es promourà les fotovoltaiques d’autoconsum i col·lectives, i es preveu captar fons per finançar projectes amb patrocinadors privats.

Entrevista

Hola, com estàs? Soc un castanyer i m’agradaria que te m’emportessis a casa teva. Et faré feliç i enverdirem Barcelona... Així comencen les cartes d’amor que Jordi Magrinyà Domingo escampa per tota la ciutat, amb l’objectiu de reconnectar les persones amb la natura i posar verd a tots els balcons de la ciutat. Per això salva llavors, les germina i les deixa pel carrer quan ja són plantetes per qui se les vulgui endur a casa seva. Parlem amb ell per saber-ne més de la iniciativa Enverdim Barcelona, que ja està escampant-se per altres municipis i creant comunitat, perquè com ell diu, les plantes també uneixen les persones.

Notícia

La comercialitzadora municipal proveirà energia per al funcionament de les centrals d’energia tèrmica que la xarxa de calor i fred disposa a Barcelona i L’Hospitalet. El subministrament d’energia 100% sostenible, que s’estima en 8,11 GWh, evitarà l’emissió de més de 1.600 tones de CO2 .

Notícia

El Govern de l'Estat dissenya un impost sobre els residus amb el qual espera recaptar 861 milions en 2021. S'inclourà en la futura Llei de residus i sòls contaminats, i gravarà el dipòsit en abocador i la incineració amb un màxim de 40 euros per tona, que es reduirà fins a un 50% si les escombraries es recullen separadament.

Notícia
 Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Per primera vegada, un estudi amb prop de 80.000 nens i nenes d’àrees urbanes de Catalunya analitza la relació entre diferents exposicions urbanes i la trajectòria de creixement de l’IMC.  La relació entre l’IMC i la contaminació atmosfèrica podria explicar-se ja que aquesta última podria afectar el creixement fetal per l’estrès oxidatiu i la inflamació, entre d’altres, així como afectar el metabolisme basal en nadons, que podria augmentar el risc d’obesitat en induir resistència a la insulina i alteracions hormonals.

Notícia
Autor: Joaquin Arano. Pixabay

Autor: Joaquin Arano. Pixabay

Aquest Pla evitarà la construcció de prop de 15.000 habitatges en espais amb valor paisatgístic i ambiental

Notícia

En el marc de la campanya ‘Per un Delta Net’, el concurs s’adreça a alumnes d’entre primer i sisè de primària de les escoles de l’àmbit del Delta de l’Ebre. L’objectiu és apropar-los la problemàtica de la brossa marina i el seu impacte en entorns naturals com el Delta. Es podran enviar propostes fins al 18 de desembre, i els 12 premiats s’enduran ‘El llibre del mar’ i un kit amb 8 productes reutilitzables.

Notícia

L’Ajuntament de Folgueroles i la Mancomunitat La Plana han posat en marxa un nou sistema de recollida de residus porta a porta amb cubells amb xip que ha de servir per seguir millorant.

Notícia
El socioecòleg i director científic de Sostenible rep el guardó per la seua tasca de recerca, divulgació i defensa de la biodiversitat i el medi ambient

El jurat ha decidit atorgar el Premi Nat 2020 a Ramon Folch, doctor en biologia i socioecòleg, per la seva tasca de recerca, divulgació i defensa de la biodiversitat i el medi ambient a casa nostra i en l’àmbit internacional, per la creació d’eines científiques i educatives innovadores al servei de naturalistes i ecòlegs, i per l’impacte que la seva labor ha tingut en molts àmbits professionals i en la sensibilització de la societat envers la natura.

Notícia

Un total de vuit projectes presentats per Agrupacions de Defensa Forestal del territori de la província de Barcelona optaven a les dues categories dels Premis de Prevenció d’Incendis Forestals 2020 de la Diputació de Barcelona. El lliurament s'ha pogut veure pel canal Youtube de la Diputació de Barcelons i a les televisions locals.