Per a una nova mobilitat laboral, pacte amb sindicats i associacions empresarials

02/11/2020 - 07:13

El Pacte per a una nova mobilitat laboral a Barcelona és un acord amb les associacions econòmiques i organitzacions sindicals principals que es basa en el compromís de treballar conjuntament per a una mobilitat obligada més eficient, sostenible i segura tant a la ciutat com a l’àrea metropolitana.

L’acord, signat amb Foment del Treball, Pimec, CCOO i UGT, té com a principis bàsics la salut, la qualitat de vida i la conciliació laboral i familiar dels treballadors i treballadores, així com la sostenibilitat i la qualitat ambiental de l’entorn, la col·laboració publicoprivada, la competitivitat, la productivitat i la corresponsabilitat corporativa social i ambiental.

El pacte es marca com a objectiu principal reduir la congestió i les conseqüències que té, com la contaminació o la pèrdua de temps, diners i salut, amb mesures vinculades a:

  • Plans de desplaçaments d’empresa.
  • Impuls i millora de les opcions de teletreball.
  • Flexibilització horària per evitar les hores punta del transport públic i la congestió als accessos amb el transport privat.
  • Impuls de la reforma horària i accions en l’àmbit dels usos del temps.

També es treballarà per:

  • Contribuir a la reactivació econòmica i social de la ciutat.
  • Ajudar a la recuperació i millora del transport públic com a peça central de la mobilitat obligada, millorant-ne la oferta i els serveis per aplanar la corba de demanda a les hores punta.
  • Incentivar els desplaçaments per mobilitat obligada a peu i en bicicleta o altres formes de mobilitat activa.
  • Contribuir a la conscienciació ciutadana i la corresponsabilitat en l’impacte de la mobilitat i la necessitat d’un model de mobilitat laboral i professional sostenible, multimodal i eficient.

Per assolir aquests objectius, es crearà una taula de coordinació i seguiment del pacte i una oficina municipal de coordinació, assessorament i recursos.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Departament destina 32,5 MEUR al Programa d’autogeneració i sobirania energètica en la xarxa viària de la Generalitat, que és la principal infraestructura de mobilitat de Catalunya. Quan estiguin totes instal·lades, les plaques permetran generar els21,4 GW/h d’energia que cada any requereix la xarxa de carreteres.

Article

L’AMB, en col·laboració amb Movement, desde 2018 tira endavant els Premis Bicimpuls que són un reconeixement a les entitats metropolitanes que dediquen el seu treball i esforços per la promoció de la bicicleta a la Metròpolis Barcelona. Així, enguany, els premis Bicimpuls arriben a la seva sisena edició. Les candidatures estan obertes obertes fins al 14 de gener.

Notícia

La flota del Bicing a la ciutat incorporarà 1.000 bicicletes elèctriques més i 74 estacions de xarxa per atendre l’alta demanda del servei. Les xifres del 2023 són de rècord, amb 147.000 abonats i 18 milions d’usos

Butlletí