Per a una nova mobilitat laboral, pacte amb sindicats i associacions empresarials

02/11/2020 - 07:13

El Pacte per a una nova mobilitat laboral a Barcelona és un acord amb les associacions econòmiques i organitzacions sindicals principals que es basa en el compromís de treballar conjuntament per a una mobilitat obligada més eficient, sostenible i segura tant a la ciutat com a l’àrea metropolitana.

L’acord, signat amb Foment del Treball, Pimec, CCOO i UGT, té com a principis bàsics la salut, la qualitat de vida i la conciliació laboral i familiar dels treballadors i treballadores, així com la sostenibilitat i la qualitat ambiental de l’entorn, la col·laboració publicoprivada, la competitivitat, la productivitat i la corresponsabilitat corporativa social i ambiental.

El pacte es marca com a objectiu principal reduir la congestió i les conseqüències que té, com la contaminació o la pèrdua de temps, diners i salut, amb mesures vinculades a:

  • Plans de desplaçaments d’empresa.
  • Impuls i millora de les opcions de teletreball.
  • Flexibilització horària per evitar les hores punta del transport públic i la congestió als accessos amb el transport privat.
  • Impuls de la reforma horària i accions en l’àmbit dels usos del temps.

També es treballarà per:

  • Contribuir a la reactivació econòmica i social de la ciutat.
  • Ajudar a la recuperació i millora del transport públic com a peça central de la mobilitat obligada, millorant-ne la oferta i els serveis per aplanar la corba de demanda a les hores punta.
  • Incentivar els desplaçaments per mobilitat obligada a peu i en bicicleta o altres formes de mobilitat activa.
  • Contribuir a la conscienciació ciutadana i la corresponsabilitat en l’impacte de la mobilitat i la necessitat d’un model de mobilitat laboral i professional sostenible, multimodal i eficient.

Per assolir aquests objectius, es crearà una taula de coordinació i seguiment del pacte i una oficina municipal de coordinació, assessorament i recursos.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La UITP, que ha fet pública avui la candidatura guanyadora, ha tingut en compte la competitivitat de Barcelona així com el fet que disposi d’un sistema de transport públic i polítiques de desenvolupament urbà referents a nivell mundial

Notícia

Amb el programa “Protegim les escoles”, durant aquest 2020 s’intervindrà en 22 escoles i centres educatius de la ciutat de Barcelona per millorar-ne els entorns i garantir que siguin segurs.

Butlletí