febrer 2020

Notícia

Durant el cap de setmana del Torneig BBVA de Bàsquet es van recollir unes 20.000 ampolles de plàstic PET, equivalents a un pes de 500 quilos. Aquestes ampolles es van reciclar i després d’un tractament específic s’han convertit en el primer banc de plàstic reciclat de Sant Julià de Vilatorta, que es va instal·lar dijous passat al recinte del pavelló.

Notícia

Sota el lema "Obrim carrers" cada primer cap de setmana de mes, diversos carrers principals de la ciutat es tallaran al trànsit i es transformaran en vies pacificades on el veïnat podrà passejar, jugar i fer vida de comunitat.

Reportatge

El 2020 es presenta com un any ple d’oportunitats i amenaces per al desenvolupament de la mobilitat en bicicleta a Barcelona i a Catalunya. La capital desenvolupa un seguit d’activitats que repercutiran en la resta de poblacions catalanes, ja que Barcelona continua sent motor i exemple de les polítiques de la bicicleta. La ciutat disposa de 209 Km de carrils bici i de 33.000 aparcaments en U, i registra més de 200.000 desplaçaments diaris en bicicleta.

Notícia
Parc del Calamot, un dels parcs que ampliarà la seva superfície

Parc del Calamot, un dels parcs que ampliarà la seva superfície

El 2020 s'ampliarà la superfície de parcs metropolitans existents i se n'incorporaran de nous. La xarxa de parcs metropolitans creix aquest 2020 i s'estén per la metròpolis de Barcelona, tant per l'ampliació de la superfície de parcs que ja pertanyen a la xarxa com per la incorporació de nous parcs.

Notícia

Prevenir la generació de residus és la millor manera de disminuir l’impacte sobre el medi ambient que aquests generen i de malbaratar recursos. Els envasos d’un sol ús són una de les principals fonts de residus domèstics. Per això des de l'Ajuntament d'Abrera han repartit carmanyoles a tots els escolars d’educació infantil i primària del municipi.

Notícia

Continuen les reivindicacions dels joves de Fridays for Future (F4F) amb una nova manifestació pels carrers de Sant Cugat. En aquesta ocasió, el col·lectiu juvenil ha sumat forces amb l'Assemblea de la Bici Sant Cugat per reclamar mesures urgents per frenar el canvi climàtic i garantir la conservació del medi ambient. Sota el lema 'Volem un futur', un centenar de persones ha marxat pel centre de la ciutat.

Notícia

L’alumnat de 5è i 6è de primària de les escoles públiques i concertades, i l’Escola d’Educació Especial Can Vila de Mollet, 675 nens i nenes, fa dies que treballen sobre les mesures que caldria prendre per reduir el consum de plàstic. El passat 9 de desembre, l’alcalde Josep Monràs va proposar als representants del CIM debatre sobre l’emergència climàtica.

Notícia

Cervelló posarà en marxa el pròxim 26 de febrer dos aparcaments d'intercanvi metropolitans basats en el concepte de Park & Ride (P+R) situats a prop de punts d'intercanvi de transport públic.

Notícia
Algunes aportacions fetes a la deixalleria de Cova Solera poden ser bonificables (foto: Ajuntament de Rubí)

Algunes aportacions fetes a la deixalleria de Cova Solera poden ser bonificables (foto: Ajuntament de Rubí)

Des de mitjans de gener, els rubinencs i les rubinenques que vulguin fer aportacions a les deixalleries municipals de la ciutat cal que tramitin el nou carnet d’usuari. Durant aquest primer mes de funcionament del nou sistema d’identificació, s’han expedit uns 1.400 carnets virtuals.

Notícia

L'Ajuntament de Sant Joan Despí instal·larà un nou tram de pantalles acústiques a l'autovia B-23, a l'altura del barri de Torreblanca, per tal de minimitzar el soroll provocat pel trànsit d'aquesta via ràpida. Les obres d'instal·lació de l'apantallament acústic començaran el 10 de febrer i duraran uns dos mesos.