Un banc gràcies al plàstic reciclat a Sant Julià de Vilatorta

29/02/2020 - 09:36

Durant el cap de setmana del Torneig BBVA de Bàsquet es van recollir unes 20.000 ampolles de plàstic PET, equivalents a un pes de 500 quilos. Aquestes ampolles es van reciclar i després d’un tractament específic s’han convertit en el primer banc de plàstic reciclat de Sant Julià de Vilatorta, que es va instal·lar dijous passat al recinte del pavelló.

Cada vegada són més els esdeveniments esportius que prenen consciència de la importància del reciclatge, ja que en un sol dia o al llarg d’un cap de setmana apleguen centenars o milers de persones que poden generar un gran volum de residus. Una d’aquestes competicions que busca ser més sostenible és el Torneig BBVA de bàsquet de Sant Julià de Vilatorta, i per fer-ho possible el passat setembre en la seva 35a edició va arribar a un acord de col·laboració amb Coca-Cola. El fabricant de begudes va instal·lar una carpa al pavelló per recollir tots els envasos de plàstic que es van generar durant el cap de setmana. 

En el cas del torneig de bàsquet ja fa temps que es treballa per fer-lo més sostenible.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Vic ha publicat un catàleg de reparadors pretén ajudar a la reparació d'objectes. És una eina de cerca per trobar aquells establiments de la ciutat de Vic que es dediquen a reparar diferents objectes.

Notícia
 

Segons dades de l'Agència Catalana de Residus, el 40% del plàstic es destina a fabricar envasos i embalatges. És possible omplir la nevera sense omplir també el contenidor amb aquests embolcalls? La resposta és sí, com demostra el grup Residu Zero d'Osona, en què els integrants fan la compra en determinats comerços NO amb cistell sinó amb tupper!

Notícia

‘Soc un comerç + sostenible’ és el primer pas d’una campanya perquè Vic esdevingui un model pioner en la prevenció de residus i s’avanci cap a una ciutat més sostenible i saludable. La confiança, la proximitat i el compromís són els tres eixos de la campanya.

Butlletí