juny 2019

Notícia

La sequera és la principal causa del gran descens del nombre de papallones i del retrocés d'ocells, sobretot d'alta muntanya, a Catalunya. Així ho apunten investigadors de l'Institut Català d'Ornitologia i del Museu de Ciències Naturals de Granollers, a partir de les dades de seguiment d'aquests animals durant 15 anys. .

Notícia

Valentia, coratge i empenta és segurament el que millor defineix el protagonista d’aquesta història, en Marcelo Ortega, un jove barceloní de 19 anys que fa cosa d’un any va iniciar un viatge que li va canviar completament la visió del món i de la gent que l’envolta.

Notícia

 

Als parcs oberts de Barcelona hi viuen fins a quatre espècies de serp autòctones, del tot inofensives

Notícia
Per la Setmana de l'Energia
 

A través d’una història de ficció basada en fets i dades reals, calia familiaritzar-se amb conceptes com ara: Quines són les causes del canvi climàtic? Quins són els efectes de l’escalfament global? Com ens hi podem adaptar? Com podem mitigar-lo? Tot plegat, necessitava un intens treball en equip i de manera col·laborativa.

Notícia

El Regne Unit s'ha convertit així en la primera gran economia del món a adoptar per llei el nou objectiu de reduir a zero les emissions netes de gasos d'efecte hivernacle el 2050. Aquest objectiu requerirà mesures com que tots els cotxes siguin elèctrics el 2035 i quadruplicar la producció de electricitat neta.

Notícia

L'entitat recorda que l'Eixample és el districte més poblat de la ciutat i un dels que superen habitualment els nivells de contaminants recomanats per l'OMS

Notícia
Segons un índex del navegador TomTom

Barcelona encapçala la llista de les ciutats més congestionades d'Espanya, ja que els conductors passen un 29% de mitjana de temps extra en embussos durant cada viatge, segons el TomTom Traffic Index 2018, un informe que detalla la situació del trànsit a 403 ciutats de 57 països de tot el món.

Notícia

La Setmana Bio per a l’alimentació ecològica, que en l’edició 2019 se celebrarà del 19 al 27 d’octubre, és un esdeveniment que aplegarà tot un conjunt d’activitats arreu del territori català, amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població.

Notícia

La sostenibilitat és un dels eixos clau que mou els Mercats de Barcelona: cada vegada hi ha més implicació en la cura del medi ambient en el sentit més ampli. I és clar, reduir tant com sigui possible el malbaratament dels productes i aprofitar-los al màxim forma part d’aquesta cerca que els mercats fan cap a un model més sostenible.

Notícia

El tribunal ha declarat inconstitucionals una quinzena d'articles a la llei que el govern de Mariano Rajoy va recórrer com marcar objectius d'emissions o la prohibició del fracking