Granollers organitza un "escape room" sobre l'estalvi energètic i el canvi climàtic

Per la Setmana de l'Energia

Font: VOTV i Ajuntament de Granollers, amb el suport de la Diputació de Barcelona

28/06/2019 - 14:30
 

El passat  14 de juny de 2019, el Grup d’Acció de Joves i altres persones van tenir l’oportunitat de participar en una de les dues sessions del Sea Level Rise Room.

Sea Level Rise Room és un repte en forma de joc en què en un temps màxim de 40 minuts, calia trobar i solucionar una sèries de proves per, finalment resoldre el misteri que amagava la sala A del Gra Jove de Granollers.

A través d’una història de ficció basada en fets i dades reals, calia familiaritzar-se amb conceptes com ara: Quines són les causes del canvi climàtic? Quins són els efectes de l’escalfament global? Com ens hi podem adaptar? Com podem mitigar-lo? Tot plegat, necessitava un intens treball en equip i de manera col·laborativa.

L'activitat, organitzada per la Diputació de Barcelona i l'entitat United Explanations, forma part de les accions que ha programt l'Ajuntament de Granollers per la Setmana de l'Energia i dins el projecte EYES. El projecte EYES té com a objectiu principal constituir i dinamitzar un grup de joves de Granollers a l’entorn del canvi climàtic i l’energia sostenible, involucrant col·lectius de procedència diversa.

La Diputació de Barcelona ha organitzat l'activitat Sea Level Rise Room també a Cornellà de Llobregat, Collbató i Manresa, dins la més d'una vuitantena d'accions promogudes per la Setmana de l'Energia en l'edició 2019.


 

Relacionats

Article

L'Escola Municipal del Treball, l'Institut Antoni Cumella, l'Escola Municipal Salvador Llobet, l'Escola Salvador Espriu i el Cinema Edison de Granollers ja s'escalfen amb calderes alimentades per biomassa, amb estella procedent de boscos de proximitat. Aquest fet és possible gràcies a la construcció de la xarxa nord de calor que proporciona calefacció i aigua calenta sanitària i que substituirà el gas natural. 

Notícia

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica. La campanya, que arriba a la cinquena edició, es farà durant aquest mes de febrer a cinc equipaments municipals. Enguany la campanya afegeix l’objectiu de sensibilitzar sobre l’emergència climàtica

Notícia

L’Ajuntament de Granollers està enllestint la instal·lació de la caldera de biomassa que permetrà millorar l’eficiència energètica de cinc equipaments públics situats a la zona nord del carrer Roger de Flor: l’Escola Municipal de Treball, l’escola Salvador Llobet, l’escola Salvador Espriu, l’institut Antoni Cumella i el cinema Edison, situat al centre cultural del carrer Joan Camps. L’Ajuntament estima que permetrà estalviar uns 12.000 euros anuals en combustible.

Butlletí