Granollers organitza un "escape room" sobre l'estalvi energètic i el canvi climàtic

Per la Setmana de l'Energia

Font: VOTV i Ajuntament de Granollers, amb el suport de la Diputació de Barcelona

28/06/2019 - 14:30
 

El passat  14 de juny de 2019, el Grup d’Acció de Joves i altres persones van tenir l’oportunitat de participar en una de les dues sessions del Sea Level Rise Room.

Sea Level Rise Room és un repte en forma de joc en què en un temps màxim de 40 minuts, calia trobar i solucionar una sèries de proves per, finalment resoldre el misteri que amagava la sala A del Gra Jove de Granollers.

A través d’una història de ficció basada en fets i dades reals, calia familiaritzar-se amb conceptes com ara: Quines són les causes del canvi climàtic? Quins són els efectes de l’escalfament global? Com ens hi podem adaptar? Com podem mitigar-lo? Tot plegat, necessitava un intens treball en equip i de manera col·laborativa.

L'activitat, organitzada per la Diputació de Barcelona i l'entitat United Explanations, forma part de les accions que ha programt l'Ajuntament de Granollers per la Setmana de l'Energia i dins el projecte EYES. El projecte EYES té com a objectiu principal constituir i dinamitzar un grup de joves de Granollers a l’entorn del canvi climàtic i l’energia sostenible, involucrant col·lectius de procedència diversa.

La Diputació de Barcelona ha organitzat l'activitat Sea Level Rise Room també a Cornellà de Llobregat, Collbató i Manresa, dins la més d'una vuitantena d'accions promogudes per la Setmana de l'Energia en l'edició 2019.


 

Relacionats

Article

L'eina THERMOS permet als planificadors locals identificar solucions econòmicament viables per a xarxes de climatització baixes en carboni, així com avaluar i optimitzar els seus resultats per a qualsevol zona en minuts.

Article

Granollers participa en el projecte de Bioenergia per al desenvolupament local: xarxes de calor de biomassa. La construcció de les xarxes de calor de biomassa permetran substituir les antigues calderes de gas natural per calderes de biomassa. Les calderes seran d'última generació i el màxim d’eficients.

Butlletí